Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Ontdek Krakau

Als een van de oudste steden van Polen heeft Krakau je zoveel te bieden. Denk aan een rijke geschiedenis, bruisende cultuur en indrukwekkende architectuur. Met het prachtige middeleeuwse marktplein, majestueuze kastelen en levendige buurten is het geen verrassing dat miljoenen bezoekers elk jaar naar deze stad trekken. Krakau heeft het allemaal. In deze blog nemen we je mee op een reis door deze betoverende stad en laten we je zien waarom Krakau een must-visit bestemming is voor je volgende vakantie.

Ontdek Krakau

Bezienswaardigheden

Krakau was de voormalige hoofdstad van Polen maar is nog steeds een stad vol met historische bezienswaardigheden en culturele schatten. Begin je ontdekkingsreis op de Grote Markt (Rynek Glówny), het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Hier vind je de indrukwekkende Lakenhal (Sukiennice) en de Mariakerk (Kościół Mariacki) met zijn prachtige altaar, gemaakt door Veit Stoss.

grote marktplein met duiven die wegvliene bij zonsopkomst

Bezoek het Wawel-kasteel dat ooit de zetel van de Poolse koningen was op een heuvel aan de rivier de Wisła. Binnen de muren van het kasteel vind je de indrukwekkende Kathedraal van Wawel, waar vele Poolse koningen en heiligen begraven liggen. Naast het historische centrum is de Joodse wijk Kazimierz een must-visit. Deze wijk staat bekend om zijn rijke Joodse geschiedenis en cultuur. Zo vind je er talloze synagogen, gezellige cafés en unieke winkels.

Geschiedenis

Krakau is een stad met een rijke en complexe geschiedenis. De stad was het politieke en culturele centrum van Polen gedurende vele eeuwen. Ondanks de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog en het communisme heeft Krakau veel van zijn historische karakter weten te behouden. De stad heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de Joodse geschiedenis, als thuisbasis van een van de oudste en grootste Joodse gemeenschappen in Europa. Deze trots zie je overal terug in de bezienswaardigheden door de stad.

In de buurt van de stad

Krakau is ook een geweldige uitvalsbasis om de omliggende regio te verkennen. Bezoek het nabijgelegen Wieliczka dat bekend staat om zijn indrukwekkende zoutmijn. Deze staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verderop ligt Auschwitz-Birkenau, het beruchte concentratie- en vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog, dat nu een aangrijpend museum en herdenkingsplaats is. Iedereen zou hier een keer langs moeten gaan om zelf te ervaren wat voor verschrikkingen zich hebben afgespeeld onder het naziregime.  Voor natuurliefhebbers is het Tatra-gebergte op ongeveer twee uur rijden van Krakau een aanrader. Hier kan je genieten van prachtige wandelingen, bergbeklimmen of skiën in de winter.

Zoutmijnen van Wieliczka, met lampen belichte gang ondergronds

Goedkope bestemming

Krakau is een ideale bestemming voor reizigers met een beperkt budget. Het leven in Polen is over het algemeen goedkoper dan in West-Europa en dat geldt ook voor Krakau. Gelukkig geldt dit ook voor een van de vele vakantiehuisjes die je kan vinden rondom Krakau. Je kunt heerlijk overnachten en genieten van smakelijke Poolse gerechten en drankjes voor een fractie van de prijs die u in andere Europese steden zou betalen. De goedkope vakantiehuizen in en rondom Krakau bieden een geweldige uitvalbasis voor een goedkope vakantie, met veel natuur en geschiedenis binnen rijafstand. Onze tip? Boek een vakantiehuis in de oude joodse wijk, zodat je midden in het bruisende stadsleven zit.Auteur: Ferhat