Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

6 tips voor een goedkope vakantie met vriendinnen

Op goede vriendinnen moet je zuinig zijn. Wat is er nu leuker dan er af en toe met de hele groep erop uit te trekken en lekker vakantie te vieren? Hieronder vind je 6 tips voor een goedkope vakantie met vriendinnen.

6 tips voor een goedkope vakantie met vriendinnen

Onze tips voor een goedkope vakantie met vriendinnen

Het voordeel van het huren van een vakantiehuisje is dat je deze voor ieder aantal vakantiegangers kan kiezen. Vaak heeft ook niet iedereen dezelfde financiële mogelijkheden voor de vakantie, maar het hoeft niet duur te zijn. 6 tips voor een geslaagde, goedkope vakantie met vriendinnen.

1. Kies voor goedkope landen of alternatieve steden

Wat dacht je van Albanië, Polen of Montenegro als bestemming? Het zijn mooie landen waar er geen massatoerisme bestaat en waar veel te zien en te beleven is. Goedkoop is het er ook en dat merk je niet alleen aan de huur van je huisje, maar aan alle zaken tijdens je vakantie. Een stedentrip hoeft niet altijd naar een dure stad als Parijs of Rome. Er zijn altijd alternatieven in de buurt die er niet voor onderdoen. Wat dacht je van minder bekende steden als Straatsburg (Frankrijk) of Padua (Italië)?

uitzicht op pittoreske huisjes en rozenstruiken in Straatsburg
Het schilderachtige centrum van Straatsburg, Frankrijk

2. Leef als een local

Vergeet even dat je een toerist bent en leef als de plaatselijke bevolking. Dat betekent dat je de toeristencentra mijdt zodra je geld gaat uitgeven. Kies voor de achteraf restaurantjes waar de plaatselijke bevolking eet, reis met het openbaar vervoer en doe je inkopen bij gewone supermarkten en warenhuizen. Souvenirs kan je overal vinden met een beetje vindingrijkheid.

3. Schaf een city-pass aan

Hebben jullie al een planning gemaakt wat je wilt bezoeken tijdens de vakantie? Doe dan nog wat extra research naar de mogelijkheid van kopen van een city-pass. Vrijwel overal kiest het bestuur van een stad voor deze mogelijkheid tot promotie. Met een pas voor 1 of meerdere dagen kan je vaak al fors besparen op zaken als openbaar vervoer, bezienswaardigheden, musea en andere cultuur.

4. Kook zelf

Ook een goedkoop vakantiehuisje beschikt doorgaans over een volledig ingerichte keuken. Wat is er nu leuker dan met een groep vriendinnen inkopen te doen op de plaatselijke markt en dan te experimenteren met nieuwe ingrediënten? Uit eten heeft natuurlijk ook zijn charmes maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen, zeker met een gezellig drankje erbij.

iemand roert door een pan met soep
Door zelf te koken kun je besparen op reis

5. Ga buiten het seizoen

Met kinderen thuis is het vaak moeilijk om het hoogseizoen te mijden. Het verschil in prijs is echter beslist de moeite waard om te zien of dit mogelijk is voor de deelnemers. Juli en augustus zijn de duurste maanden in Europa. Let echter ook op de periodes waarin de schoolvakanties in de lente en de herfst staan geland. Ook dan gaan de prijzen flink omhoog.

6. Blijf in Nederland

Nederland is niet het goedkoopste vakantieland in Europa, maar als local bespaar je tijd en kosten om op een verre bestemming te komen. Ons land heeft erg veel te bieden en maar weinige landgenoten kennen het echt goed. Voor de gezelligheid hoef je het ook niet te laten en goedkoop is in eigen land zeker mogelijk. Geniet van jullie vakantie!