Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor een korte vakantie in Nederland

Er zijn prachtige gebieden voor een korte vakantie in ons land. Hieronder vind je er een aantal. Omdat veel landgenoten redelijk flexibel kunnen kiezen wanneer ze een korte vakantie nemen, is het beslist een goede tip om daar rekening mee te houden bij het kiezen van een bestemming. In de lente zijn de bloesems van de fruitbomen en de bollenvelden uiteraard een mooie optie. Op een mooie zomerdag kan je gaan voor een strand maar ook een stadswandeling met terras. In de herfst moet je in de bossen zijn of juist aan het strand om te genieten van de woeste zee. De winter biedt je overal bijzondere landschappen en ook in de stad kan het erg gezellig zijn rond de feestdagen. Hieronder vindt je een paar mooie plekje in Nederland.

1. De Waddeneilanden

Zodra je op een van de eilanden bent, is een vakantiegevoel bijna onvermijdbaar. Onze prachtige eilanden in de Waddenzee hebben allemaal brede zandstranden, duinen en pittoreske dorpjes. Tijdens mooie zomerdagen kan je hier terecht maar ook in de lente of de herfst. De eilanden hebben ieder een eigen karakter. Texel is het grootst en doet soms denken aan het vaste land. Ameland is een echt familie-eiland en mag je kneuterig noemen, maar dan wel op een positieve manier.

Terschelling is tijdens de zomer vooral voor de jeugd en feestelijk tot in de late uurtjes. Dat is een groot contrast met Schiermonnikoog, daar vind je het gehele jaar rust en natuur.

2. Zuid-Limburg

Het zuiden van Limburg heeft een bijna on-Nederlands landschap met glooiende heuvels en een prachtige rivier die zich daar doorheen slingert. Je kunt er genieten van de rust en de natuur. Maar in dit deel van ons land is er ook veel te zien en te bekeven. Wat dacht je van de Bourgondische genoegens van Maastricht of Valkenburg. Een punt echte vlaai of een streekbiertje op een terras is al een genoegen. Want de horeca staat op een hoog niveau. De mergelgrotten zijn er voor alle avonturiers die wel eens wat bijzonders willen zien. Tijdens de maand december is de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg uiteraard een hoogtepunt.

3. De Veluwe

Genieten van de natuur doe je in het grootste natuurpark van ons land: de Veluwe. In dit gebied is het mooiste te zien wat fauna en flora hebben te bieden in ons land. De herfst is een goede periode om een korte vakantie te nemen in dit gebied. Wandel- en fietstochten zijn hier een unieke manier om te genieten. Uiteraard bieden de dorpjes Harderwijk en Hattem een gelegenheid onderweg voor een hapje en een drankje.

4. Zeeland

‘Waar je ook bent in Zeeland, binnen een kwartier sta je aan de zoute zee.' Deze quote geeft de grootste attractie van Zeeland aan. Zeker als je daar de mooie stranden kent en weet dat hier jaarlijks meer dagen zon zijn dan ik de rest van ons land. Maar er is ook op minder zonnige dagen genoeg te doen in de gezellige stadjes Vlissingen en Middelburg. Vergeet de verse mosselen niet!

Bekijk ook: 5 ideeën voor een stedentrip