Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De meest romantische vakantiebestemmingen in Nederland

De meest romantische vakantiebestemmingen in Nederland

Heb jij iets goed te maken? Snak je naar een tijdje er met z’n tweetjes tussenuit. Heb je iets bijzonders te vieren samen. Of wil je gewoon een paar dagen romantiek met elkaar? Hieronder staan een paar echt romantische bestemmingen in eigen land.

1. Noordwijk

Noordwijk heeft klasse en is niet zo overvol als de andere Nederlandse kuststeden. Het strand nodigt uit tot lange wandelingen samen. De duinen zijn altijd goed voor een romantisch samenzijn in de rust van de natuur. Natuurlijk zijn er knusse vakantiewoningen vlak bij zee. Flaneer samen over de mooie boulevard en geniet van de vele sportauto’s en cabrio’s die je hier ziet. Er zijn voldoende eetgelegenheden te vinden voor een etentje voor 2. En als je zin hebt in een stad vol gezelligheid en bezienswaardigheden, is Leiden heel dichtbij. Noordwijk mag je gewoon niet overslaan.

2. Den Haag en Scheveningen

De vaak bezongen stad achter de duinen is een leuke bestemming voor een romantisch weekendje weg. Hier zijn er knusse appartementen waar je echt privacy hebt en heerlijk tot rust kan komen met zijn 2-en. Natuurlijk heeft de stad statige lanen waar je het gehele jaar hand in hand kunt wandelen. Een bezoek aan het Binnenhof en de Grote Markt mag niet ontbreken. En op die dag dat het weer het toelaat, ga je uiteraard in Scheveningen een strandwandeling maken. Een etentje aan de boulevard bij kaarslicht is dan de perfecte afsluiting.

3. Amsterdam maar dan anders

Romantiek in Amsterdam. Ja, natuurlijk als je langs de grachten loopt of een mooie rondvaart maakt door de grachten. Als jullie beide van kunst houden is het Rijksmuseum natuurlijk een uitje waar je beide met volle teugen van zal genieten. Maar wil je echt het summum van romantiek dan moet je naar onze hoofdstad gaan tijdens het jaarlijkse Amsterdam Light Festival. In een rondvaartboot al die bijzondere effecten zien die met licht worden gemaakt. Dat is kunst en romantiek ineen en dat wil jij natuurlijk ook niet missen.

4. Maastricht

Dineren bij kaarslicht en even de tijd volledig vergeten, dat is in Maastricht bijna vanzelfsprekend. Maar de hoofdstad van Limburg heeft nog veel meer te bieden voor romantische zielen. De prachtige rivier de Maas slingert zich door Maastricht en er zijn vele bankjes waar je een schitterend uitzicht hebt op de rivier en kan genieten van de natuur en elkaar. Maastricht heeft ook een mooi historisch centrum met leuke kerkjes en pleinen. En mochten jullie shoppen romantisch vinden, dan is er een chique winkelcentrum beschikbaar.

5. Nunspeet

Romantiek betekent ook rust en alleen aandacht voor elkaar en de omgeving. Dan zit je in Nunspeet wel goed, want dit stadje bevindt zich op de grens van de Veluwe en het Veluwemeer. Hier kan je lange wandelingen maken of fietstochten waarbij de rust opvallend zal zijn. Ook als je beide geniet van watersport moet je hier zijn, want op het Veluwemeer zijn alle watersporten mogelijk. Was je niet van plan om zo actief te zijn tijdens een weekendje naar Nunspeet, dan kan je natuurlijk ook gewoon lekker door het oude centrum slenteren en een romantisch eethuisje zoeken.