Vakantiehuis, woning of villa in Amersfoort zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN AMERSFOORT ZOEKEN

Als je om je heen kijkt in de omgeving van je vakantiehuisje in Amersfoort zal het je opvallen dat de stad op vlak gebied is gebouwd. Toch was hier vroeger een doorwaadbare plaats in de rivier Amer en heeft de stad haar bestaan hieraan te danken. Amersfoort kreeg stadsrechten in de 13e eeuw. De mooie oude binnenstad vlakbij je Vakantiehuisjes bungalow dateert uit die tijd. Toch werd de stad pas echt belangrijk na de komst van de spoorlijn in de 19e eeuw. Industrie werd hier gevestigd, omdat de stad zo centraal gelegen was en er veel belangrijke andere steden in de buurt te vinden waren. Rijkere burgers vestigden zich in het centrum. Zij zorgden voor het groene karakter van Amersfoort. Ook in de buurt van jouw vakantiehuisje is beslist een mooi en goed onderhouden park te vinden. Die zijn de trots van de stad.  Lees meer 

 

Vakantiewoning Amersfoort, heuvels en historie

De provincie Utrecht is niet zo bekend als het op toerisme aankomt en dat is eigenlijk onterecht. Vanuit je vakantiewoning in Amersfoort zal je een hoop interessante zaken in de omgeving van je vakantieadres vinden. Zo is er zowel voor sportieve inspanning als comfortabele ontspanning meer dan genoeg ruimte op de Utrechtse Heuvelrug. Voor wie meer van watersport houdt of relaxen wil aan het water zijn de Loosdrechtse Plassen dichtbij. Het water is hier zo helder dat je ook onderwater goed zicht hebt. Maar als je hebt gekozen voor een vakantiewoning in Amersfoort, wil je misschien ook mooie steden gaan verkennen. Niet alleen Amersfoort, maar ook bijvoorbeeld Utrecht, Zeist en Doorn hebben een prachtige oude binnenstad waar je naar hartenlust kunt wandelen. Als je meer zin hebt in attracties, biedt deze provincie je Ouwehands Dierenpark en het Fort bij Vechten. In een vakantiehuisje in Amersfoort hoef je je geen dag te vervelen.

Vele vakantiehuisjes in Amersfoort te huur

Een vakantiewoning biedt vrijheid en comfort voor iedere vakantie. Op Vakantiehuisjes.nl vind je een grote keuze in types vakantiewoningen. Op deze site worden niet alleen vakantiewoningen op parken in of in de buurt van Amersfoort aangeboden, maar ook vakantiehuizen van particulieren. Jij bepaalt dus waar je voorkeur naar uitgaat. Met een simpele klik van de muis kan je meteen de omschrijving zien en de data waarop de vakantiehuizen beschikbaar zijn. Heb jij een voorkeur voor een romantisch appartement in de oude binnenstad? Op kom je met de hele familie en is een vakantievilla in Amersfoort wel nodig om voldoende ruimte te hebben? Je vindt ook voor grotere groepen eenvoudig een geschikte vakantievilla in Amersfoort op Vakantiehuisjes.nl. Wil je eigenlijk wel vaker naar deze omgeving en ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de omgeving van Amersfoort dat te koop is? Ook die kun je hier vinden! 

5 bezienswaardigheden in mooi Amersfoort

Heb je een vakantiehuisje in de omgeving van Amersfoort? Trek eropuit en mis de volgende 5 bezienswaardigheden niet!

De Amersfoortse Kei

Die moet je natuurlijk gaan bekijken omdat de Amersfoortse Kei het symbool van de stad is geworden. Er waren in de 19e eeuw 400 Amersfoorters nodig om de steen de stad in te krijgen. Wist je dat er zelfs gebak en snoep naar is vernoemd?

Muurhuizen

In de Muurhuizen waan je je in de middeleeuwen. De oude stadsmuur werd afgebroken en hiervan werden deze huizen gebouwd.

Mondriaanhuis

Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden met zijn eigenzinnige kunst. In zijn geboortehuis zijn mooie exposities waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken.

Onze Lieve Vrouwetoren

De toren is bijna 100 meter hoog en stamt uit de 15e eeuw. Let op de extra uitgebouwde hoektorentje dat het Christuskind symboliseert. De toren is een echte eyecatcher in de stad.

De Mannenzaal

Dit is het enige van oorsprong middeleeuws gasthuis dat is bewaard gebleven. Hier krijg je een indruk hoe het in die tijd moet zijn geweest om hier te verblijven.

Heb jij al een vakantiehuisje in Utrecht gezien dat bij jou past? Huur die dan snel op Vakantiehuisjes.nl!