Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 dingen die niet aan je koffer mogen ontbreken

Natuurlijk reizen de meeste mensen voor hun plezier. Daarom moet je ook eigenlijk altijd een zekere rust bewaren als je op pad bent. Tenslotte moet je nu eenmaal accepteren dat tijdens een reis je niet alles zelf in de hand hebt en er vele zaken zijn waar je plotseling afhankelijk van wordt. Een goede voorbereiding voorkomt natuurlijk wel dat er onnodige kleine ergernissen optreden. Daarom is het goed om bepaalde zaken altijd in je koffer te hebben. Natuurlijk maakt het veel verschil of je gaat kamperen, een vakantiehuisje huurt of een 5 sterrenhotel boekt.

Een wereldstekker

Ga je wat verder van huis, dan kan het zomaar gebeuren dat je een stopcontact tegenkomt waar jouw meegenomen elektrische apparaten niet direct in geplugd kunnen worden. Met een goede wereldstekker los je dat probleem moeiteloos op. Een dergelijke gadget neemt ook maar zeer weinig ruimte in beslag. Kies wel voor een stevig exemplaar dat ook tegen een stootje kan. Het is natuurlijk erg frustrerend als je een stekker meesleept die het binnen de kortste keren begeeft.

Lees ook: De 5 leukste bestemmingen voor een zonvakantie

Een EHBO-doosje

Er zijn bijzonder handige en kleine EHBO-doosjes in de handel tegenwoordig die nauwelijks ruimte innemen en weinig gewicht toevoegen. Iedereen heeft wel eens de paniek meegemaakt dat er een pleister of een pijnstiller dringend nodig was en die niet beschikbaar was. Zorg dat deze EHBO doos goed gevuld blijft, dat reist een stuk prettiger.

Een bottle light

Misschien heeft deze nieuwe gadget al wel gezien. De bottle light maak van iedere lege fles een sfeervol licht en blijft een paar uur branden voordat deze weer opgeladen hoeft te worden. Hoe vaak heeft u ergens op vakantie in het donker gezeten of heeft u een dergelijke handige lichtbron gemist? De bottkelight is klein en compact en stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen in een koffer. Neem er vanaf nu gewoon eentje mee op iedere reis.

Een powerbank

Laten we maar eerlijk zijn. Niemand voelt zich tegenwoordig nog echt op zijn gemak als er geen contact meer is met de buitenwereld. En uiteraard is je smartphone of tablet op reis ook vaak een onmisbaar hulpmiddel. Het lijkt nu eenmaal altijd zo te lopen dat de batterij leeg is op het moment dat dit het slechtste uitkomt. Is er geen stopcontact in de buurt dan heb je ook niks aan je oplader of wereldstekker. Voor zulke momenten is er een powerbank. Die zijn er in alle soorten en maten. Hou er rekening mee dat je deze op reis wilt meenemen, dus stevig en compact is een goede keuze.

Reservebril

Als je gebruik maakt van een (lees)bril op sterkte, zorg dan altijd dat je een reservebril in je bagage hebt. Het kan een vakantie behoorlijk bederven als jij door het ontbreken van een reservebril plotseling je hele schema moet aanpassen totdat je een exemplaar op de kop hebt kunnen tikken dat als vervanging kan dienen. Een stevige koker voor zowel je originele of reservebril voorkomt ook vaak onnodige schade. Een kleine uitgave die veel kan besparen.