Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

6 mooiste plekken in Italië. Beste plaatsen om te bezoeken

6 mooiste plekken in Italië. Beste plaatsen om te bezoeken

Italië is een prachtig vakantieland en heeft zoveel te bieden dat een reis daar naartoe vrijwel zeker een succes wordt. Kijk hieronder maar eens naar de opties.

1. Rome

Er is geen enkele stad in Europa die een dergelijk indrukwekkende geschiedenis heeft als Rome. Het bijzondere daarbij is dat ook veel van die historie kan worden bewonderd in het enorme aantal monumenten dat nog in goede staat is. Kijk je ogen uit naar overblijfselen uit de tijd dat deze stad half Europa en delen van Azië en Afrika beheerste. Bewonder de rijkdom in kathedralen en kerken want de stad is voor meer dan twee miljard mensen nog steeds de hoofdstad van de moederkerk. Maar Rome is ook een moderne miljoenenstad waar je kan shoppen, eten en uitgaan.

2. Burano

Op een uurtje van Venetië ligt het kleine eiland Burano dat een bezoek zeker waard is, Burano is het kleurrijkste eiland in een kleurrijk land. De huizen zijn beschilderd in de meest felle kleuren en in de smalle steegjes is de sfeer van vroeger behouden gebleven. Er wonen maar 3.000 mensen op het eiland maar er zijn een groot aantal kleine restaurant. Op straat zie je de vrouwen nog steeds klossen, want kant van Burano is nog steeds erg gewild.

3. Assisi, Umbrië

Als je naar Assisi gaat treed je in de voetstappen van ontelbare pelgrims. Dir is het dorp van de heilige Franciscus van Assisi, wellicht de bekendste heilige in het RK geloof. Maar Assisi is ook een van de best bewaarde dorpen uit de middeleeuwen. Dat ook voor die tijd Assisi een belangrijke plaats was, blijkt wel uit de tempel van Minerva.

4. Volterra, Toscane

De Toscane is uiteraard onvolprezen een van de mooiste gebieden in Italië. Volterra is dan weer de overtreffende trap want dit dorp is mooier dan alle andere in de regio. De sporen uit de oudheid zijn niet alleen indrukwekkend maar ook mysterieus. Al vele jaren voordat de Romeinen de Toscane bij hun rijk voegden, was het Volterra hoofdstad van de nog altijd geheimzinnige Etruskische beschaving.

5. Cinque Terre, Ligurië

Weinig locaties zijn zo bekend geworden in korte tijd als deze groep van vijf kleine dorpen in bergachtig gebied. Je kan ze ter voet in één dag doorkruisen, al moet je daar wel stevige wandelschoenen bij dragen. Pittoresk te onvoldoende om de schoonheid van de dorpen en de omgeving uit te drukken. Je zal een hele dag kreten van verbazing en zuchten van bewondering slaken.

6. Alberobello, Puglia

In Puglia vind je in veel dorpen de bijzondere Trulli-huisjes. Het is een grappige gedachte dat de reden voor het bouwen van deze unieke bouwsels het ontwijken van belastingen is geweest. De mooiste Trulli-huisjes staan on Alberobello en het dorp is een bezoek om meer redenen waard. Hier kan je namelijk ook uren dwalen door leuke winkeltjes, een drankje nemen op een gezellig terras of genieten van de lokale specialiteiten in een knus restaurantje. Een dagje volop genieten.

Lees ook: De 5 leukste bestemmingen voor een zonvakantie