Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Mooiste plekken in Oostenrijk: 5 locaties die je niet mag missen

Mooiste plekken in Oostenrijk: 5 locaties die je niet mag missen

Oostenrijk is voor Nederlanders het belangrijkste wintersportland. De skigebieden in de Alpen zijn immers onovertroffen. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Hieronder vind je een aantal van de mooiste locaties in het Oostenrijk.

1. Tirol

Tirol is een gebied in het zuidwesten van Oostenrijk is het meest populair bij Nederlandse toeristen. In de winter trekken de besneeuwde toppen rond Innsbruck. In de zomer kan je hier heerlijk wandelen en fietsen. Het is dan de tijd van de bierstuben en de echte schnitzels. Als je even de grens wilt kijken loopt de regio door naar Italiaans Zuid-Tirol. Er zijn meerdere Nationale Parken in het gebied. Uiteraard wil je de 159 meter hoge Stuibenfall niet missen. Dit is maar een van de spectaculaire watervallen.

2. Salzburgerland

Deze regio grenst aan Duitsland en is voor Nederlanders dus goed bereikbaar. Centraal ligt Salzburg, geboortestad van Mozart, dat geldt als een van de mooiste steden van Europa. Kom je voor het natuurschoon, dan kan je in het zuidelijk gedeelte je hart ophalen aan de uitlopers van de Alpen. Hier zijn er al toppen die meer dan 3.000 meter hoog zijn. De watervallen, ijsgrotten en rivierkloven zijn spectaculair.

In het gebied zijn meerdere meren die zich in de zomer uitstekend lenen voor een verfrissende zwempartij. Het gebied rond Salzburg is populair voor wandelaars.

Historische stad van Salzburg
Historische stad van Salzburg
Historische stad van Salzburg

3. Opper Oostenrijk

Bossen en de Donau vallei zijn de meest kenmerkende gebieden van Opper Oostenrijk. Deze regio grenst aan Duitsland en Tsjechië. In de vallei van de Donau ligt de stad Linz, de derde stad van het land qua aantal inwoners en een van de mooiste in het land. Opper Oostenrijk wordt minder bezocht door Nederlandse toeristen en dat is eigenlijk vreemd. Hier vind je namelijk het mooiste landschap en gebieden die typisch Oostenrijks zijn, zoals besneeuwde bergtoppen en idyllische meren. Het gebied wordt ook wel het Oostenrijkse Lake District genoemd. In het zuiden zijn er prachtige bergmeren die bijzonder fotogeniek zijn.

4. Neder Oostenrijk

Dit is grootste deelstaat van het land en het ligt ten oosten van Opper Oostenrijk. In dit gebied ligt de hoofdstad Wenen, maar deze stad is een aparte deelstaat. Neder Oostenrijk wordt in vier gebieden onderverdeeld. Het bosgebied is zonder twijfel het mooiste voor de liefhebbers van de natuur. Ook vind je hier de belangrijkste wijngaarden van Oostenrijk in het wijngebied. Langs de oevers van de Donau wordt fruit verbouwd en in de lente kan je hier genieten van 30 kilometer aan prachtige bloesems. Het vierde gebied is het industriegedeelte dat weinig heeft te bieden voor toeristen.

Prachtige landschap met aggstein kasteel ruïne en Donau rivier bij zonsondergang in Wachau
Prachtige landschap met aggstein kasteel ruïne en Donau rivier bij zonsondergang in Wachau
Prachtige landschap met aggstein kasteel ruïne en Donau rivier bij zonsondergang in Wachau

5. Stiermarken

Wellicht is Steiermark, zoals deze deelstaat in het Duits wordt genoemd, een meer bekende omschrijving. Dit is het groene hart van Oostenrijk. Hier kan je heerlijk wandelen door bergweiden en bossen die ongerept zijn en je de stilte van de natuur doen leren kennen. De hoofdstad van het gebied is Graz. De tweede stad van het land heeft een prachtig historisch centrum dat je beslist moet gaan bewonderen.

Lees ook: Waar kan je skiën in België?