Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Waar kan je skiën in België?

Waar kan je skiën in België?

Bij wintersport denk je misschien niet meteen aan België en dat is ook wel terecht. Maar als er sneeuw valt in de Benelux zijn de Oostkantons in onze zuiderbuur wel de plaats waar je op de ski’s kan staan. Niet alleen om te langlaufen, er zijn ook skigebieden in België met pistes. De hoger geleden gedeeltes van de Ardennen zijn ingericht om toeristen skiplezier te geven. Uiteraard vind je in België geen pistes met een grote moeilijkheidsgraad en is de infrastructuur niet te vergelijken met gebieden in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Het grote voordeel van België is dat je vanaf Utrecht maar 250 kilometer hoeft te rijden om op de lange latten te kunnen staan. Hieronder vind je een beschrijving van populaire skigebieden in België. In totaal zijn er 12 plaatsen waar voorzieningen voor wintersport aanwezig zijn.

1. Baraque de Fraiture

Dit is het hoogstgelegen skigebied in België en het ligt op 260 kilometer van Utrecht. De bereikbaarheid is uitstekend omdat Baraque de Fraiture op 1 kilometer van de snelweg ligt. De totale lengte van de pistes is ongeveer 2 kilometer. Ondanks de relatief hoge ligging zijn de hellingen eenvoudig en vooral geschikt voor beginners. Er zijn 3 sleepliftjes en de wachttijd in het seizoen kan behoorlijk oplopen. De piste ontleent de naam aan het gezellige dorp Fraiture.

Skiën baraque de Fraiture
Skiën baraque de Fraiture
Skiën baraque de Fraiture, ©Bimko

2. Ovifat

Dit skigebied in België ligt in de Hoge Venen. Het heeft 3 skipistes met een gezamenlijke lengte van 2 kilometer. Vanuit Maastricht ben je hier in iets meer dan een uur. Ovifat heeft mooie uitzichten hoewel je die uiteraard niet mag vergelijken met de Alpen. Het is hier niet toegestaan om te snowboarden. In de weekenden kan het hier erg druk worden als er sneeuw is gevallen. Op een doordeweekse dag is dit beslist een mooie keuze voor een dagje uit.

3. Mont des Brumes

Ook voor de lichtgevorderden biedt Mont des Brumes een uitdaging. Het heeft een piste van 850 meter met een flinke hellingsgraad. Omdat de pistes op het noordwesten zijn georiënteerd heeft de zon hier minder vat op de sneeuw en zijn de omstandigheden vaak gunstig als elders de dooi al inzet. Je vindt dit kleine gebied tussen Coo en Francorchamps. De skiliften zijn bij voldoende sneeuw geopend van 10 tot 17 uur. Dit skigebied in België is meestal niet druk.

4. Val de Wanne

Als je met de rein wilt is Val de Wanne een optie. Het station ligt op 4 kilometer en er gaat een bus naar de piste. De piste hier is de langste in België, ruim 1 kilometer. De omgeving is bijzonder mooi en er zijn ook langlaufroutes, zelfs eentje met een lengte van 8 kilometer. Het is een populaire bestemming voor gezinnen.

Skiën val de wanne
Skiën val de wanne
Skiën val de wanne, ©Thomax4545

5. Liernieux

In het skigebied Le Monty vind je een leuke helling met twee blauwe pistes. Je kunt er ook langlaufen over 3 routes waarvan de langste 10 kilometer is. Voor de echte avonturiers is rodelen mogelijk op een sleeppiste aan de rand van het gebied. Door de week is het hier redelijk rustig.