Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

6 dingen die je nog moet regelen voordat je op vakantie gaat

Misschien is de bestemming al bekend en wellicht is je vakantiehuisje ook al geboekt. Anders is dat natuurlijk een van de eerste dingen om te regelen. Over de accommodatie hoef jij je dan geen zorgen meer te maken en dat is beslist een van de meest belangrijke zaken voor een geslaagde vakantie, dan wordt het tijd om eens na te denken wat er verder voor belangrijke zaken moeten worden geregeld.

1. Pinnen

We zijn zo gewend geraakt dat we overal kunnen pinnen of in ieder geval een geldautomaat in de buurt is, dar je snel zou kunnen vergeten dat je buiten Europa niet zomaar mogelijk is. Kijk even hoe het zit bij jouw bank. Wist je trouwens dat bij sommige banken ook binnen Europa het opnemen van geld kan zijn beperkt uit veiligheidsoverwegingen. Informeren voorkomt problemen.

2. Reisverzekering checken

De meeste doorlopende reisverzekeringen hebben geen dekking buiten Europa. En ook binnen Europa kunnen bepaalde dingen zijn uitgesloten zoals een annuleringsverzekering, geneeskundige kosten en geld. Wist je bijvoorbeeld dat als je in Spanje geneeskundige hulp ontvangt in een particuliere kliniek hiervan vaak een groot gedeelte ook niet door je ziektekostenverzekering wordt vergoed? Neem geen risico’s en maak de juiste keuzes.

3. Planten en huisdieren

Voor de planten later zorgen is meestal niet zo’n probleem en daarmee weet je meteen zeker dat iemand af en toe kijkt of alles in orde is bij je thuis. Maar huisdieren in een heel andere zaak. Meenemen is soms mogelijk omdat ze welkom zijn op jouw vakantieadres. Maar ken jij de regelgeving voor het over de grens vervoeren van een huisdier. Regel tijdig dat ook je huisdier een onbezorgde vakantie tegemoet kan zien.

4. Laat de woning opgeruimd achter

Iedereen kent dat wel, de laatste dagen voor de vakantie moet er nog van alles worden gedaan en dan kan het gebeuren dat je op een bepaald moment de deur maar achter je dicht doet en de rommel wel weer ziet als je terugkomt. Met bederfelijke waren en andere zaken, kan je daar behoorlijk spijt van krijgen als je een langere vakantie neemt. En wie zit te wachten op het doen van de grote schoonmaak direct bij thuiskomst? Begin tijdig te regelen dat het huis netjes achterblijft.

5. Met een veilig gevoel op vakantie

Niet iedereen heeft een dure alarminstallatie en je laat ongetwijfeld kostbare spullen achter in de woning. Zorg dat er iets is geregeld zodat niet ook inbrekers meteen doorhebben dat jij op vakantie bent. Een paar timers voor het licht zijn beslist niet duur. En er is vast een vertrouwde buur die ervoor wil zorgen dat de post niet in de bus blijft hangen en het huis er ook verder niet uitziet alsof de bewoners op stap zijn. Dat is een veilig gevoel.

6. Het gas afsluiten

Wist je dat maar heel weinig vakantiegangers het gas afsluiten als ze voor langere tijd vertrekken. Ook al zijn er nog maar weinig echte waakvlammen en wordt bijna alles elektronisch ontstoken, toch is gas een riskante stof. Het afsluiten van de gaskraan kost ook maar enkele seconden, vergeet dat dus niet.

Prettige vakantie!