Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 3 mooiste vakantie-eilanden

Er zijn mensen die de Waddeneilanden de mooiste bestemming vinden voor een vakantie en dat is niet echt verbazend. Op de eilanden die bij Nederland horen, vind je zon, strand en zee, maar ook veel natuur en pittoreske dorpjes. Vanuit een comfortabele vakantiewoning kan je dan kiezen voor een ontspannen strandvakantie of juist een actief verblijf met veel wandel- en fietstochten.

Wil je liever wat verder weg op zoek naar een vakantie-eiland? We hebben er 3 op een rij gezet die tot de mooiste te wereld worden gerekend, als je onze Waddeneilanden buiten beschouwing laat.

1. Bora Bora

De naam klinkt bijzonder exotisch en het eiland dat tot Frans Polynesië wordt gerekend, maakt dat ook helemaal waar. Hier vind je parelwitte stranden omzoomd door wuivende palmbomen. Er zijn hier vele kleine baaitjes die lijken te zijn gemaakt voor een pas getrouwd stel. Bora Bora wordt dan ook de parel van Polynesië genoemd en is zeer populair voor een verre huwelijksreis. Het eiland is niet goedkoop en ook de rijken der aarde komen hier graag en regelmatig. Behalve het strand kan je ook genieten van de schitterende natuur op het eiland dat ook in films als decor is gebruikt. Maar ook onder water is er een wereld te ontdekken als je van snorkelen of duiken houdt.

2. Palawan

Palawan is qua grootte het 5e eiland van de Filippijnen, maar wordt ook het mooiste genoemd. Dat is een hele prestatie als je nagaat dat er 7.000 eilanden in de nabije omgeving liggen. Wat maakt Palawan dan zo bijzonder? In de eerste plaats heeft het eiland 650 kilometer strand met daarvoor

overal een azuurblauwe zee. Het is beslist geen klein eiland en is ook voor de backpacker een uitdaging. Maar het is vooral de natuur die Palawan zo bijzonder maakt. Er zijn bergketens die in iedere film de hoofdrol zouden kunnen spelen door de ontzagwekkende schoonheid en geheimzinnige sfeer. De hoogste berg meet net iets meer dan 2.000 meter. De regenwouden op dit eiland zijn echt ongerept vanwege een verbod op kappen. Hier vind je bossen die al eeuwen bestaan en waar de natuur nog hetzelfde is als in die tijd. Maar ook rond het eiland valt onder water een paradijs te ontdekken.

3. Maui

Maui is een van de eilanden in de Pacific dat je eigenlijk met eigen ogen zou moeten zijn. Net als Hawaii is dit eiland van vulkanische oorsprong en de slapende reus Haleaka is hiervan het bewijs. Deze vulkaan steekt meer dan 3 kilometer boven de oceaan uit en heeft een landschap geschapen dat onmiddellijk aan de maan doet denken.

Vroeger was Lahania het centrum van de walvisvaart op het eiland. Vandaag de dag is het een gezellig stadje om te flaneren en de houten huisjes te bewonderen die door vele kunstenaars zijn vastgelegd op het linnen. In de winter baren de majestueuze bultruggen in deze wateren en nu wordt er uitsluitend nog met camera’s op ze gejaagd. Uiteraard heeft ook dit eiland parelwitte stranden en een mooie natuur te bieden aan de vakantieganger.

Lees ook: De 5 warmste vakantiebestemmingen op aarde