Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 meest verwarrende vakantiebestemmingen

Weet jij de bestemming voor je volgende vakantie al? Dan heb je vast daar al een vakantiehuisje geboekt. Dat kan tenslotte op ieder moment en dan weet je dat jij beschikt over een comfortabele accommodatie en dat is vaak het begin van een geslaagde vakantie. Natuurlijk moet je dan nog wel de locatie vinden en dat leidt soms tot verwarring zoals in de hieronder genoemde voorbeelden.

1. La Palma, Spanje

Misschien is dit wel jouw gekozen vakantiebestemming. Maar weet je dan wel wat je gekozen hebt? In Spanje heb je namelijk een Canarisch eiland dat zo heet, maar ook de hoofdstad van Mallorca draagt die naam: Palma de Mallorca. En om het nog ingewikkelder te maken draagt de hoofdstad van Gran Canaria de naam Las Palmas. Het grote voordeel is dat alle drie eilanden een aangenaam klimaat hebben en mooie stranden. Echt slecht kom je dus nooit terecht.

2. Groningen

Er gaat niks boven Groningen en een vakantie daar is beslist een goed idee. Maar voor de meeste Nederlanders is Groningen best ver. Mocht je ooit per vliegtuig naar Groningen reizen en je verbazen over de lange duur van de vlucht, dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat je in Groningen, Suriname terecht komt. Misschien niet erg waarschijnlijk, maar als het jou overkomt, moet je beslist ook de pannenkoekenstraat even bezoeken. In Suriname heb je trouwens ook dorpjes met de namen Alkmaar en Bergen op Zoom.

3. Ontario International Airport

Als je naar Canada wil, kan je beter niet via dit vliegveld reizen. In de provincie Ontario liggen ondermeer de steden Ottawa en Toronto. Maar het hierboven genoemde vliegveld ligt vlak bij Los Angeles in Californië. Het is genoemd naar een klein plaatsje. Kom je hier terecht op weg naar Canada, dan is het goed om te weten dat je nog 6,5 uur vliegen voor de boeg hebt.

4. Birmingham

Als je in het vliegtuig zit op weg naar deze Engelse plaats, moet je rekenen op een vluchtduur van ongeveer een uur. Maar je raadt het al, er is ook elders een stad met dezelfde naam dat ook een vliegveld heeft. Dit Birmingham ligt in de VS in de zuidelijke staat Alabama. Valt er daar nog wat te beleven als je er per abuis terechtkomt? Dat valt zeker niet tegen, want er is een mooie dierentuin en er zijn veel musea. En hier houdt men echt van jazz, dus mocht je een liefhebber zijn?

5. America, Limburg

Iedere Nederlander weet het inmiddels wel omdat het een bekend fenomeen is geworden. Een fietstochtje door heel America hoeft niet lang te duren omdat dit Limburgse plaatsje niet echt groot is. Maar het is best indrukwekkend om dit eens te vermelden op een verjaardagsfeestje en dan mag je het gerust een roadtrip noemen. Wist je dat je hiervoor in de Verenigde Staten al gauw een paar weken nodig hebt.

 

 

In de koloniale tijd zijn er vele nieuwe nederzettingen genoemd naar steden en dorpen uit het vroegere vaderland. Dat kan echt verwarring opleveren.