Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste weetjes over vakantie

De leukste weetjes over vakantie

Vakantie is de tijd waar we eigenlijk allemaal naar uitkijken maar ons vaak ook van tevoren veel stress oplevert. Ook kijken mannen en vrouwen vaak anders tegen een vakantie aan. We hebben hieronder een paar bijzondere en soms leuke vakantie weetjes voor je verzameld. Maar wist je ook dat een van de drie grootste angsten bij vakantiegangers is om op een slecht vakantieadres terecht te komen? Een goede accommodatie is natuurlijk ook zeer belangrijk voor een geslaagde vakantie en daarom is het huren van een vakantiehuisje zo populair geworden de laatste jaren. Een vakantiehuisje is ruim en comfortabel en je kan er altijd voldoende informatie over vinden om gerust op reis te gaan.

Wat je vast nog niet wist over vakantie

Typische souvenirs

Nederlanders staan op nummer 1 in de wereld als her gaat om het meenemen van eigen typische producten. Hierbij kan je denken aan kaas, aardappelen maar ook drop en hagelslag. Het is om die reden dat Hollandse toeristen ook altijd extra gecontroleerd worden bij de douane in landen waar het verboden is om voedingsmiddelen in te voeren.

Vliegen

Vliegen was nog niet lang geleden best exclusief. Maar het wordt steeds gewoner. Een goed voorbeeld is wellicht dar 3 op de 10 kinderen van 7 jaar in ons land al minstens een keer heeft gevlogen.

Vakantiestress bij mannen of vrouwen?

Vakantiestress is beslist geen ongewoon verschijnsel. Maar uit onderzoek is gebleken dat vrouwen veel meer last hebben van deze vorm van stress dan mannen. Ondanks emancipatie op vele terreinen lijkt het er toch op dat de voorbereidingen van een vakantie vrijwel geheel op de schouders van de vrouw neerkomt en de man erop vertrouwt dat zij dit zal regelen.

Over lijstjes

Vanwege het vorige punt zijn het ook vrouwen die uitgebreide lijstjes maken van wat er moet gebeuren voor en tijdens de vakantie. Ook echter als de man de vakantie regelt, maakt hij vrijwel nooit gebruik van lijstjes.

De chauffeur

Vrouwen rijden veel minder tijdens een autovakantie dan mannen. Dat kan wel oplopen naar 90% van de tijd achter het stuur.

Wel of niet uitgerust?

De belangrijkste reden om op vakantie te gaan is om eens lekker te ontspannen en tot rust te komen. Toch komt bijna de helft van de vakantiegangers niet volledig uitgerust terug van vakantie. Er is zelfs een kleine groep vakantiegangers die in het geheel niet uitrust tijdens de vakantie en dat pas doet na thuiskomst.

De zon

Natuurlijk heb je het vroeger regelmatig van je moeder gehoord ‘goed insmeren met zonnebrand’ als de zomer was aangebroken. Uiteraard is het vandaag de dag nog belangrijker geworden omdat de wetenschappers ook hebben ontdekt dat de zon niet goed is voor onze huid als deze daar onbeschermd aan wordt blootgesteld. En toch verbrandt ieder jaar weer meer dan de helft van de Nederlanders tijdens hun verblijf op een vakantieadres.

Hygiëne

Nederlanders zijn het meest kritisch als het gaat om hygiëne op hun vakantieadres.

Angsten

Op het verkeerde vakantieadres belanden is angst nummer 3 als we op vakantie gaan. De nummers 1 en 2 waar het angsten betreft op vakantie zijn om in een ver land het paspoort te verliezen en in een ziekenhuis terecht te komen waar men de taal niet spreekt.