Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De meest bizarre vakantiebestemmingen

Wellicht heb jij al een vakantiebestemming gevonden en sta je op het punt om een comfortabele vakantiewoning te boeken. Moet je nog even wachten daarmee voordat je de keuze definitief maakt om de vakantiebestemmingen in dit artikel af te wachten? Nee, de hierna genoemde plaatsen worden wel degelijk door toeristen bezocht. We zouden het je echter niet aanraden en ook vakantiehuisjes huren is er daar niet bij. In dit lijstje met bestemmingen vind je zeker wél wat je zoekt.

1. Pripyat, Oekraïne

Zonder de kernramp van Tsjernobyl zou waarschijnlijk nooit iemand van dit slaperige stadje hebben gehoord. Inmiddels is het een spookstadje met een bijna apocalyptische sfeer. De bewoners hebben het dorp in grote haast verlaten en de sporen daarvan bieden een heel bijzondere aanblik. Er worden inmiddels diverse rondleidingen door het stadje aangeboden waar de natuur langzaam weer opeist wat de mens in bezit had genomen. De radioactiviteit zal hier nog honderden jaren erg hoog zijn, dus een echt leuke plaats voor een uitje met het gehele gezin is het beslist niet.

2. Isla de las Munecas, Mexico

Ten zuiden van Mexico-stad in het meer ligt een piepklein eiland dat de naam poppeneiland heeft gekregen. Een zonderlinge kluizenaar heeft hier honderden poppen in de bomen gehangen. De reden hiervoor was dat hij meende de geest van een klein meisje dat bij het eiland verdronken was te moeten geruststellen. De zonderling is overleden en sindsdien vormt het eiland een attractie voor bezoekers die willen griezelen door de bizarre spookachtige sfeer die op het eiland aanwezig is vanwege die honderden ogen in de bomen. Het is immers maar wat je leuk vindt.

3. Centralia, Pennsylvania, USA

Ooit was Centralia een rustig en welvarend mijnstadje in een streek waar er vele van zijn. In 1962 brak er een mijnbrand uit en die is nu nog steeds gaande. In eerste instantie merkte men niet eens hoe gevaarlijk deze brand was. Toen het asfalt constant warm bleef en ondergronds water begon te koken, begreep men wat er aan de hand was en werd Centralia een spookstad. Nu is dat op zich al genoeg voor een naargeestige sfeer, maar de doorwoekerende ondergrondse brand zorgt voor vreemde zaken. Op het kerkhof komt overal rook uit de grond en in het gebied kan de grond zich zomaar openen om een vuurzee te tonen. En inderdaad komen er ook hier toeristen voor deze horror-ervaring.

4. Neft Daslari, Azerbeidzjan

Als je deze stad bezoekt, zal je meteen denken aan een filmdecor, maar dat is beslist niet het geval. De ‘stad’ bevindt zich compleet op de Zwarte Zee en bestaat uit een groot aantal boorplatforms die met ontelbare bruggen met elkaar zijn verbonden. De stad dateert uit het Sovjet-tijdperk en was bedoeld om olie te winnen in het gebied. Op sommige platforms staan complete appartementsgebouwen, er zijn bakkerijen en zelfs een school en een bioscoop ontbreken niet. De totale lengte van de bruggen is 200 kilometer. Deze stad is inmiddels 50 jaar oud en vooral bij nacht hangt er een bijzondere sfeer door de vele geluiden die het materiaal maakt. Misschien jouw idee voor een romantisch avondje uit?