Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De vijf warmste vakantiebestemmingen op aarde

Het geldt beslist niet voor iedereen maar de meeste vakantiegangers uit Nederland gaan in de zomer toch graag naar een bestemming waar de temperaturen hoger zijn dan gemiddeld in ons land. Lekker om dan een vakantiehuisje te hebben waar je kan genieten van de zon en de warmte. En als jij gesteld bent op comfort en luxe zoek je toch een vakantiebungalow met zwembad en/of airconditioning. Mensen gaan tegenwoordig overal op vakantie, dus ook op de onderstaande bestemmingen. Maar dan moet je wel echt goed tegen de hitte kunnen.

1. Kébili, Tunesië.

Het is de laatste jaren een zeer populaire bestemming geworden: Tunesië. De stranden zijn er mooi en ook onder water is veel te ontdekken. Maar Tunesië is tevens een land met een rijke geschiedenis. Hier was Carthago gevestigd, de grote concurrent van Rome om heerschappij over de Middellandse zee. Carthago verloor en werd verwoest, de wereldgeschiedenis zou vast anders zijn verlopen als Carthago had gewonnen. Het kan ook bijzonder heet worden in Tunesië, Kébili ligt aan een meer, maar hier werd een temperatuur gemeten van 55 °C.

2. Death Valley, USA.

Een van de meest populaire nationale parken in de Verenigde Staten is Death Vally in de Mojavewoestijn. Het is een vallei waar in de tijd van de ‘goldrush’ werd gezocht naar het kostbare gele metaal. Veel goudzoekers vonden er echter de dood en dat is  de reden dat deze vallei een dergelijk macabere naam heeft. De vallei is prachtig om te zien, maar wel met een betrouwbare gids en voldoende water. In de zomer ligt de temperatuur overdag vrijwel altijd boven 50°C.

3. San Luis Rio Colorado, Mexico.

Vakantiegangers weten dat de in Mexico moet oppassen voor de vloek van Montezuma. Maar het land biedt ook alles wat je op vakantie wilt hebben: mooie stranden, leuke steden, bezienswaardigheden en een bijzondere geschiedenis. De Maya’s hadden al een hoge graad van beschaving bereikt toen in Europa de middeleeuwen net begonnen. Er zijn ook gebieden waar niemand graag woont. Toch is de stad San Luis Rio Colorado te vinden in het puntje van Mexico aan de grens met de Verenigde Staten. Bij een temperatuur van 52°C kan je beter binnen blijven.

4. Oodnadatta, Australië.

Als je een trektocht door Australië maakt en je ziet een wegwijzer naar Oodnadatta, dan is het verstandig om de andere kant op te gaan. De weg naar dit dorpje in het zuiden van Australië is onverhard en loopt door een onbarmhartige woestijn. Veel bezienswaardigheden zal je hier ook niet vinden. Maar de hoogste temperatuur in het land werd hier gemeten: 50°C.

5. Doha, Qatar.

In Qatar doet men veel moeite om toeristen naar de stad Doha te lokken. Overigens wel toeristen met een goed gevulde buidel, want hier is bijna echt alles goud wat er blinkt, zo luxe is deze stad aan zee. De schitterende hotels hebben uitsluitend kamers met airconditioning, maar dat is niet alleen uit oogpunt van luxe, Doha is een bloedhete stad waar temperaturen boven de 45°C geen zeldzaamheid zijn. In de zomer werd hier ooit 52°C gemeten.  

Houd jij wel van een beetje warmte? Boek nu jouw luxe vakantiehuis op een zonnige bestemming!