Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een boerderijvakantie in Europa

Wat betekent vakantie voor jou? Niet iedereen zal daarop hetzelfde antwoord geven, maar vaak gaat het toch om ontspanning en even onthaasten na een periode van hard werken. Als er nog plaatsen zijn te vinden waar het tempo van keven wat rustiger gaat, is dat waarschijnlijk op het platteland. Wat dacht je ervan om ‘s ochtends wakker te worden zonder dat je meteen het geruis van de stad hoort? Boerderijvakanties kan je overal boeken in Europa van vlak bij de deur in Nederland tot in het zonnige zuiden van ons continent.

Een boerderijvakantie: voor elk wat wils

Het misverstand bestaat wel eens dat een boerderijvakantie als een werkvakantie wordt gezien. Iedere dag vroeg uit de veren en dan de hele dag aan de slag op de boerderij. Dat kan uiteraard als je daar bewust voor kiest. In de praktijk is een dergelijke vakantie juist bedoeld om de gasten tot rust te laten komen en indien gewenst ook kennis te laten maken met het echte boerenleven. Dat kan ook door bijvoorbeeld de producten van een wijngaard in Toscane te proeven. Lijkt een vakantiehuis op de boerderij je inmiddels al wat?

De keuze in accommodatie

Bij een boerderijvakantie moet je beslist niet denken aan een kwalitatief mindere accommodatie. Overal in Europa is het ontvangen van gasten voor de boeren een belangrijke nevenfunctie geworden. Ook hier geldt dat jij de keuze hebt. Dat varieert van een eenvoudig huisje op het erf waar je de rust vindt tot een soort landhuis dat jij ook met een groot gezelschap kan huren. In Zuid-Europa vind je ook veel riante boerderijen die zijn voorzien van moderne voorzieningen, zoals een zwembad en andere luxe. Het is dan ook een goed idee om vooraf de keuze te maken.

Een boerderijvakantie met kinderen?

Voor kinderen van alle leeftijden kan een dergelijke vakantie een echte belevenis worden. Willen ze graag meehelpen en het leven op de boerderij kennen? Kies dan voor een bedrijf waar dat mogelijk is. Het verzorgen van de dieren maar ook het werk op het land is voor kinderen vaak een openbaring. Daarmee zijn ze al gauw de hele dag zoet en dan heb jij de rust waarvoor je kwam. Kies je voor een boerderij waar minder valt te doen qua werk, overweeg dan een huisje met voorzieningen zoals een zwembad. Ook dan hebben de kinderen vaak een fantastische vakantie. Zijn ze wat ouder, laat ze dan meebeslissen over de locatie. Dan komt het meestal wel goed.

Waar moet je aan denken bij een boerderijvakantie?

Ongeacht waar je een boerderijvakantie boekt, kom je uiteraard wel op het platteland terecht. Dat betekent dat het prettig is om de beschikking te hebben over een auto. In Zuid-Europa moet je niet vreemd opkijken als de laatste paar honderd meter je over een zandpad voeren om dan bij een prachtig landhuis uit te komen. Misschien wil je af en toe ook een uitstapje maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar zee of een grote stad, Ook dan is eigen vervoer een voordeel omdat het openbaar vervoer op het platteland niet altijd optimaal is.