Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een vakantiepark of niet op een vakantiepark, dit zijn de verschillen

Een vakantiehuisje huren heeft diverse voordelen. Zo zijn ze er in diverse groottes en kan je een exemplaar huren voor een stel, maar ook voor een hele familie. Een vakantiehuisje is luxer dan een tent of camper en biedt meer privacy dan een hotel. Een vakantiehuisje is vrijwel overal beschikbaar, van in de natuur tot vlakbij bezienswaardigheden die flinke aantallen bezoekers trekken. Het is jouw keuze welke uitvoering een vakantiehuis moet hebben. Dat kan van sober tot uiterst luxueus met bijvoorbeeld een zwembad buiten of zelfs binnen. Daarbij kan je ook kiezen voor een huisje op een vakantiepark of juist niet op een park. Wat zijn de verschillen? Hieronder staan de belangrijkste op een rij.

1. Voorzieningen voor boodschappen, etc.

Voor veel vakantiegangers is het verblijf in een vakantiehuisje vooral bedoeld om even tot rust te komen na een jaar hard werken. Dan is het niet echt prettig om iedere keer weer op zoek te moeten naar een supermarkt voor een aantal zaken die je ook tijdens de vakantie nodig hebt. Op een vakantiepark is in het algemeen een supermarkt op het terrein aanwezig. Daarbij kan je vaak tevens beschikken over een ontbijtservice met iedere ochtend vers brood. Voeg daar nog een of meerdere restaurants bij en je hoeft het vakantiepark (op sommige dagen) niet eens meer af.

2. Vermaak op het park

Heb je een gezin met kinderen dan weet je dat het ritme van volwassenen en kinderen vaak anders is tijdens de vakantie. Op dagen dat je geen uitstapjes maakt, is er op het park vaak genoeg te doen voor de kinderen. Er zijn leeftijdgenootjes en attracties zoals zwembaden en speeltuinen. Een wat groter park heeft in het algemeen ook een animatieteam voor de kids. Dan kan jij heerlijk een dagje niks doen en van de rust genieten.

3. Extra service

Op een vakantiepark weten ze gewoon wat de bezoekers graag willen. Daarom is het vaak mogelijk om zaken als een bbq te huren om er een gezellige avond van te maken. Ook is de huur van fietsen op veel parken mogelijk. Dat voorkomt dat je de fietsen mee hoeft te nemen. Praktisch, zeker met meerdere gezinsleden.

4. Activiteiten in de omgeving

De keuze voor de plek van een vakantiepark is meestal gebaseerd op een attractie in de nabije omgeving. Dat kan de zee zijn, maar ook de natuur, een pretpark of een leuke stad. Met een beetje geluk en zoeken vind je zelfs een park dat alle vier te bieden heeft. Een vakantiehuisje is dan een mooi vertrekpunt om van alles te zien en te beleven.

Resumerend kan worden gezegd dat een vakantiepark vooral geschikt is voor een vakantie waarbij rust en ontspanning op de voorgrond staan. Voor een gezin met kinderen biedt een vakantiepark meer mogelijkheden voor de verschillende vakantiegangers. Ben jij (en de andere vakantiegangers) een meer avontuurlijk type dat graag ook op vakantie zelf de touwtjes in de hand houdt, dan is een vakantiehuisje buiten een park wellicht meer opportuun. Kies altijd wat beter past bij jouw soort vakantie.

Bekijk ook: Een vakantiehuis in de natuur in Nederland boeken