Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie met een baby, onze tips

Ga je voor het eerst met een baby op vakantie, dan zal je je moeten aanpassen aan de jonge vakantieganger. Maak je echter niet te veel zorgen. Er is echt meer mogelijk dan jij wellicht denkt. Lees de onderstaande tips maar eens.

1. Hoe jonger, hoe eenvoudiger

Wellicht verbaast je dat, maar baby’s tot 6 maanden slapen  nu eenmaal erg veel. Dat is eenvoudiger op de reis en tijdens je verblijf. Kinderen ouder dan 6 maanden vragen veel meer aandacht en daar moet je tijd voor plannen.

2. Kies voor een vakantiehuisje of appartement

Een hotelkamer of camping is nu eenmaal minder praktisch als je een baby bij je hebt. In een huisje heb je een keuken en een badkamer beschikbaar met uitgebreid sanitair en deze zal je waarschijnlijk regelmatig gebruiken. Het is daarbij ook vakantie voor jou (en je partner) en een aparte babykamer is dan vaak een uitkomst. Er zijn ook babyvriendelijke vakantiehuizen waar de nodige artikelen aanwezig zijn.

3. Vliegreis? Bereid je baby voor

Het is een van de grootste angsten van jonge ouders en een van de meest gevreesde ongemakken van de overige passagiers: een baby die blijft huilen gedurende de hele vliegreis. Dat hoeft niet te gebeuren als jij vooraf de juiste keuzes maakt. Baby’s worden vaak vervelend en huilerig als het ritme wordt doorbroken. Let dus goed op wanneer je baby in het algemeen slaapt. Dat zak niet altijd kunnen tijdens de reis, maar probeer te voorkomen dat het slapen door de reis niet lukt. Een vrolijke baby die wakker is, wordt door de overige passagiers niet gevreesd.

4. Doe maar 1 activiteit per dag

Het is voor jou de eerste vakantie met baby maar ook voor de baby is het een nieuwe ervaring. Uiteraard wil jij je kind overal mee naar toe nemen. De baby zal vaak eerder moe worden van activiteiten dan jij. Doe dan ook rustig aan en beperk je tot een uitstapje per dag. Wordt jouw baby niet zo snel huilerig, dan kan je ook meer dingen doen. Pas je aan. Zorg ook dat je niet te ver hoeft te rijden op een dag. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuis in de buurt van een attractiepark.

5. Ga niet sjouwen met luiers

Vrijwel op iedere vakantielocatie kan je de luiers kopen die jouw voorkeur hebben. Twijfel je daaraan, informeer er dan even naar. Neem dan hoogstens een paar luiers mee voor onderweg en koop ter plaatse een nieuw pak afhankelijk van de duur van je vakantie.

6. Verander het ritme zo min mogelijk

Heeft je baby thuis een bepaald ritme ontwikkeld, probeer dat dan ook op vakantie in stand te houden. Dat zou kunnen betekenen dat jij vroeg moet opstaan terwijl je zo graag wou uitslapen. Besef dan wel dar een vrolijke en rustige baby op vakantie ook erg veel waard is.

7. Ontspannen

Waarom ben je op vakantie? Waarschijnlijk om eens lekker te relaxen en bij te komen van een drukke periode. Een kind voelt ook de spanning bij zijn moeder. Indien jij niet te veel piekert, wordt de baby ook vanzelf rustig. Kies dus bewust. In een vrijwel leeg restaurant maak het niemand uit of jouw baby een beetje lawaaiig is. Dan hoef jij je daarover niet druk te maken.

Bekijk ook: Op vakantie met kinderen? Leuke activiteiten voor onderweg