Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie met kinderen? Leuke activiteiten voor onderweg

Het is niet altijd makkelijk om kinderen onderweg te vermaken. De weg naar het vakantieadres is vaak lang, zeker wanneer je een jonge avonturier bent en zit te popelen om een nieuwe bestemming te ontdekken. Dan is het zaak om de kids te vermaken met leuke spelletjes of andere activiteiten. Wat kun je onderweg doen om de kinderen bezig te houden?

Leuke activiteiten met kinderen voor in de auto

Natuurlijk wil je de kinderen lekker bezighouden wanneer jullie bijvoorbeeld een uur of 10 in de auto zitten richting Zuid-Frankrijk of Kroatië. Wat kun je doen? 8 leuke tips:

1. Maak een woordslinger

Een woordslinger is een leuk spelletje met een educatief tintje. Iemand begint door een willekeurig woord te noemen. De volgende moet dan een woord verzinnen met de laatste letter van het voorgaande woord. Je kunt het nog moeilijker maken door een bepaalde categorie te noemen.

2. Auto’s tellen

Kies een bepaalde kleur uit en laat de kinderen auto’s tellen. Je kunt hen ook allemaal een andere kleur laten nemen. Het is nog leuker als daar een beloning tegenover staat, want dan zijn de kinderen nog gemotiveerder. Bijvoorbeeld een snoepje of een cent per auto.

3. Ik ga op reis en ik neem mee…

Een klassieker onder de autospelletjes: Ik ga op reis en ik neem mee… Je noemt als je aan de beurt bent een voorwerp en zo wordt de lijst steeds langer. Wie heeft het beste geheugen en onthoudt het langste het rijtje?

Lees ook: 5 dingen die niet mogen ontbreken in je koffer

4. Liedjes raden

Neurie om de beurt een wijsje en probeer de anderen te laten raden welk liedje het is. Wie het het eerst raadt, mag het volgende liedje verzinnen.

5. Verboden te lachen

Alles mag: gekke bekken trekken of grapjes maken, zo lang er maar niet gelachen wordt. Natuurlijk is het dan een uitdaging om elkaar aan het lachen te maken, maar zelf niet in de lach te schieten. Wie lacht, is af.

6. Verstoppertje voor onderweg

Wist je dat je in de auto ook prima verstoppertje kunt spelen? Iemand bedenkt een plaats die jullie allemaal kennen en ‘verstopt’ zich daar. Hij of zij neemt die plaats in zijn of haar hoofd en onthoudt die. Deze plaats moet dan door de rest geraden worden. Noem je de plaats, dan heb je de persoon gevonden en ben jij de volgende die zich mag verstoppen.

7. Wie is het?

Let op, hiervoor moet je wel post-its meenemen. Bij deze vorm van ‘Wie is het?’ plak je bij iemand een briefje op het hoofd met een persoon die jullie allemaal kennen. Dit kan bijvoorbeeld oma zijn of de koning. De persoon die het briefje op het hoofd heeft, moet door vragen te stellen erachter komen wie het is. Daar wordt alleen met ja of nee op geantwoord.

8. Wie is het langste stil?

Ben je de druktemakers wel een beetje zat na al die spelletjes? Dan is het ook leuk om te doen ‘Wie is het langste stil?’ Ook hier wil een beloning vaak wonderen doen. Wie het langste stil is, krijgt bijvoorbeeld een reep chocolade. Wat een rust!

Wist je dat je online ook kindvriendelijke vakantiehuizen kunt huren?