Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips om vakantiestress te vermijden

Tips om vakantiestress te vermijden

Komt jouw vakantie weer naderbij? Heb je de bestemming al gekozen en een vakantiehuisje geboekt? Dan heb je de eerste stap al gezet op weg een vakantie waar je zorgeloos kunt gaan genieten. Maar toch komt ieder jaar een groot deel van de vakantiegangers in Nederland niet goed uitgerust terug ondanks het comfort van een luxe vakantiewoning. Wat kan je nog meer doen om vakantiestress te vermijden. We hebben een aantal echte tips voor je.

1. Durf echt op vakantie te gaan.

Je wilt toch ontspannen en even weg uit de hectiek van de dagelijkse sleur? Durf dan ook je tablet en laptop thuis te laten. Neem je die wel mee dan kan je ervan overtuigd zijn dat je ook een groot deel van de dagelijkse besognes meeneemt en veel tijd zal besteden om op die apparaten te kijken. Een smartphone gebruik je alleen als je die nodig hebt voor vakantiedoeleinden. Verder kijk je maximaal 10 minuten per dag op je mobiel. Dat valt de eerste dagen wellicht niet mee, maar daarna komt de rust.

2. De vakantie begint op het moment dat je van huis vertrekt.

Als jij de huisdeur achter je dicht doet, moet de vakantie beginnen en niet pas zodra je aankomt in je vakantiewoning. Geniet van de reis en neem gerust de tijd om onderweg ook zaken te bekijken. Plan de heen- en terugreis goed en ruim. Een race naar je vakantiebestemming en een gehaaste reis naar huis, verminderen je vakantieplezier aanzienlijk.

3. Vergeet de voorpret niet.

Dit is een van die zaken die vele vakantiegangers vergeten lijken. Het moet leuk zijn om voorbereidingen te treffen. De keuze maken van je bestemming en je voorstellen wat je daar zal aantreffen moet plezierig zijn. Ook de juiste accommodatie uitzoeken en daar samen over praten is iets dat je al in de vakantiestemming kan brengen en een gunstig effect heeft op je welzijn.

4. Neem een paar goede boeken mee.

Misschien ben je geen lezer of is het erg lang geleden dat je een boek hebt gelezen en besluit je ten onrechte deze tip meteen over te slaan. Maar als jij erin slaagt om weg te blijven van het internet en de smartphone met rust laat, zal je zien dat er plotseling tijd is om lekker ontspannen te lezen. Met een e-reader kan je in feite een hele bibliotheek meenemen zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt. Wist je trouwens dat lezen van ontspannende lectuur ook je nachtrust bevordert?

5. Neem iedere dag even vakantie.

Probeer ook buiten de vakantietijd iedere dag wat tijd vrij te maken voor een kleine dagelijkse vakantie. Dat is beslist niet moeilijk en hoeft ook niet echt veel tijd te kosten. Gebruik gewoon die momenten die er iedere dag zijn. Breng je koffiepauze eens buiten door op een leuke plaats. Ga eens 10 minuten in de zon zitten als je thuiskomt in plaats meteen met huishoudelijke activiteiten te starten. Gebruik de pauzes die er iedere dag zijn en wees je bewust dat je voor ontspanning kiest. Dat zal meer effect hebben dan je denkt.