Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Zaken die je nooit moet doen op vakantie

Eigenlijk zijn we het hele jaar wel bezig met onze vakanties, het regelen ervan is immers ook een deel van de pret. Waarschijnlijk kijk jij ook wel regelmatig naar alle leuke vakantiehuizen die je kan huren in die regio waar jij op je volgende vakantie naar toe hoopt te gaan. Op Vakantiehuisjes.nl kun je dan ook naar hartenlust zoeken naar de vakantiewoning die precies past bij jouw wensen. Boeken is dan nog maar een paar muisklikken ver weg. Het tijdig regelen van de accommodatie is een van de dingen die je tijdig kan regelen en die een vakantie tot een succes kan maken. Er zijn ook een aantal dingen die je beslist niet moet doen als je een leuke vakantie wilt hebben.

1. Zoek geen onveilige regio’s op

Ga nooit naar een onveilige regio en vermijd steden en wijken waar je als toerist mogelijk gevaar loopt. Ieder jaar komen er weer duizenden Nederlanders een ervaring rijker maar illusie armer terug van een mislukte vakantie. Informeer jezelf tijdig over mogelijke risico’s in je geplande bestemmingen en voorkom dat je komt op plaatsen waar je niet welkom bent.

2. Bewaar belangrijke zaken niet allemaal bij elkaar

Bewaar nooit je geld, pasjes en paspoort bij elkaar. Er zijn ook altijd mensen die beter willen worden van jouw vakantie. Maak het voor zakkenrollers en andere criminelen niet makkelijk om hun slag te staan ten koste van je vakantie.

3. Toon geen disrespect voor gezagdragers

In ons land is het respect voor gezagdragers zoals politie en militairen duidelijk verminderd. Besef dat dit in veel vakantielanden beslist nog anders is. Ga nooit heftig in discussie en beledig zeker geen mensen die belast zijn met het bewaren van de openbare orde. Ieder jaar eindigen weer een aantal Nederlanders in de cel, omdat ze even vergeten dat niet alles wat in ons land kan ook elders zal worden getolereerd.

4. Neem niet al je contanten mee

Neem nooit al je geld mee op een dagtrip. Natuurlijk wil je de bezienswaardigheden graag zien in de omgeving van je vakantiehuisje. Maar ook zakkenrollers weten dat er momenten zijn dat jij zult worden afgeleid door je omgeving, soms zorgen ze zelf daarvoor. Neem niet meer geld mee dan je nodig denkt te hebben en bewaar de rest op een veilig plaats.

5. Geef je paspoort of creditcard nooit af

Geef nooit zomaar je paspoort of creditcard af. Je paspoort en creditcard zijn waardevolle objecten die je ook goed moet bewaren. Als men je vraagt die af te geven, doe dat dan beslist niet zonder dat je zeker bent dat er geen risico’s aan zijn verbonden.

6. Zie er niet uit als toerist

In bepaalde landen is het niet verstandig om er uit te zien als een rijke toerist. Sieraden, dure kleding en handtassen van grote merken hebben nu eenmaal een grote aantrekkingskracht op mensen die van diefstal hun beroep hebben gemaakt. Er zullen vast betere gelegenheden komen om je kostbare spullen te gebruiken.

7. Ga niet internetbankieren via een hotspot

Ga niet internetbankieren via een hotspot. Bijna overal kan je tegenwoordig wel gebruikmaken van gratis WiFi. Dat is efficiënt en prettig, maar besef wel dat dergelijke verbindingen onveiliger zijn dan je eigen modem. Indien je op dergelijke plaatsen internet gebruikt doe dat voor zaken waar geen wachtwoorden aan te pas komen en sowieso nooit voor internetbankieren.