Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 bestemmingen voor een romantische vakantie in Europa

Een vakantie met zijn tweetjes moet naast ontspanning en avontuur ook een stukje romantiek bevatten.  Natuurlijk is gezelschap daarin de belangrijkste factor, maar een romantische vakantiehuisje op een bestemming waar je leuke dingen met zijn tweeen kan doen kan er veel aan bijdragen. Door heel Europa zijn er plekken te vinden die je uitnodigen om samen speciale herinneringen te maken. 

5 bestemmingen voor een romantische vakantie in Europa

Een romantische vakantie mag ook best een luxe tintje hebben. Boek een mooi vakantiehuis, bijvoorbeeld met wellness, en geniet van elkaar. Deze bestemmingen zorgen ervoor dat jij gegarandeert punten scoort bij je partner en dat jullie samen een onvergetelijke vakantie beleven. 

Inhoudsopgave


1. Tromsø2. Sevilla3. Annecy4. Edinburgh5. Florence

Tromsø

Tegen de kou kan je je wapenen en dat is ook nodig als je kiest voor deze Noorse stad die op de poolcirkel ligt. Hier heb je echter een goede kans om in de winter een van de meest spectaculaire shows mee te makem die de natuur in petto heeft: het Noorderlicht. Dit verschijnsel is in het echt onvergelijkbaar met beelden die je misschien hebt gezien. Er is gewoon niets romantischer te bedenken dan dit hand in hand mee te maken. Overigens heeft de stad nog wel meer aan sightseeing te bieden. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan en geniet van het uitzicht. Verder vind je hier alles voor een luxe vakantie.

Tromso vanaf de zee, bedekt in sneeuw, terwijl er meerdere boten op het water te zien zijn en bergen op de achtergrond
Vergeet geen warme kleren mee te nemen wanneer je Tromø bezoekt

Sevilla

Ook in de winter is het vaak al aangenaam warm in Sevilla en dat betekent een lichte koffer tijdens een reis in de winter. Ben je op zoek naar romantiek, dan zit je in Andalusië wel goed. Wat dacht je van het volgende dagprogramma? Na heerlijk uitslapen en een luxe ontbijt ga je de oude binnenstad bekijken, die is rustig in deze periode. Na een late lunch begint het echt romantische gedeelte. Ook hier gaat de zon vroeg onder, maar dat wordt wel een van de mooiste van Europa genoemd. Daarna voel je de passie bij een Flamenco-show en loopt dan langs de rivier voor een glas vurige Spaanse wijn op het terras van je luxe huisje.

Annecy

Het Franse Annecy wordt in Nederland nog wel eens onderschat. Het meer is  al een traktatie op zich. Het water is onvoorstelbaar helder en indien jullie een actief stel zijn, kan je je hier volledig uitleven. Mag het wel wat rustiger dan kan je de oude stad in en lijk je zomaar in een sprookje te zijn terechtgekomen met diverse kasteeltjes en middeleeuwse panden en steegjes. Gaat bij jullie de liefde ook vooral door de maag, dan ga je hier gegarandeerd de lekkerste kaasfondue eten die je ooit hebt geproefd.

kerk van saint francois vanuit het water, met bloemen op een zonnige dag
Vaar door de kanalen en ontdek de romantische kant van Annecy

Edinburgh

Houden jullie van middeleeuwse sfeer en bijzondere muziek, dan is Edinburgh beslist een mooie optie. In de winter mag je niet op mooi weer rekenen, maar de sfeer in deze stad in Schotland alles goed. En samen onder de paraplu lopen heeft tenslotte ook iets bijzonders. Zoek in de avond een echte Schotse bar en geniet van de whisky en live muziek.

Florence

Florence is een en al romantiek. De allergrootste kunstenaars van de Italiaanse renaissance hebben hier gewoond en op veel plaatsen kan je een proeve van hun werk zien. In Florence was het leven goed en dat is het nog steeds. Eten en drinken tussen de locals zal je doen beseffen dat dit deel van Italië een echt stukje paradijs op aarde is, Hoogste tijd om te boeken voor een romantische trip. Ook in de winter zijn de temperaturen gemiddeld aangenaam.

luchtfoto van Florence in de avond
Dag of nacht, Florence is altijd de moeite waard om te ontdekken

Bekijk ook: 5 mooie middeleeuwse steden in Frankrijk