Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

7 van de mooiste eilanden in Europa die je zou moeten bezoeken

7 van de mooiste eilanden in Europa die je zou moeten bezoeken

Vrijwel langs de hele Europese kust zijn er eilanden te vinden, vanaf de IJslandse noordkust tot het Europese gedeelte van Turkije. Vele van die eilanden worden ieder jaar door grote aantallen toeristen bezocht. Er zijn ook nog een aantal schitterende eilanden die je beslist zou moeten zien, waar er rust heerst.

1. Comino, Malta

Er zijn vier vaste bewoners op dit kleine eiland dat tussen Malta en Gozo ligt. Het is autovrij en je kan er prachtige wandelingen maken. Hier bevindt zich ook de Blue Lagoon, een inham waar het zand parelwit is en het water azuurblauw.Het strand doet beslist niet onder voor vergelijkbare baaien op de Malediven. Comino kan je per ferry bereiken vanaf Malta.

2. Traena, Noorwegen

Traena is een dichtgegroeid eiland op ongeveer 65 kilometer van de Noorse kust. In de maand juli komen artiesten uit de hele wereld om hier op te treden. De podia zijn daarbij bijzonder, dat kunnen grotten zijn of open plaatsen in het bos. De reis naar het eiland is lang en niet makkelijk. Maar de beloning mag er dan ook zijn.

3. Holy Isle, Schotland

Als yoga en mindfulness jouw ding is, dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan dit bijzondere retreat. Het spiritueel centrum wordt gerund door een Boeddhistische Lama, maar je kan ook zelf de rust zoeken door te wandelen op dit eiland dat overal schoonheid heeft te bieden. Sommige toeristen besluiten zelfs tot een helikoptervlucht om er zo snel mogelijk te komen.

4. Poros, Griekenland

De locals kiezen vaak voor Poros vanwege het rustige Neorlo strand dat zich over de hele kustlijn uitstrekt. Hier ligt Lemon heuvel waar 30.000 citroen- en sinaasappelbomen staan. Het eiland is ook in het hoogseizoen rustig maar is genoeg te beleven in de vele bars en taveernes.

5. Gotland, Zweden

Gotland is het grootste Zweedse eiland en ligt ongeveer 90 kilometer van het vasteland. De raukar, enorme kalksteen pilaren, zijn het meest fotogenieke gedeelte van het eiland. Verder heeft het ook alles voor wie outdoor een genoegen is. Er is een kustlijn van 800 kilometer en er zijn meer dan 100 natuurreservaten. Ben je meer gecharmeerd van historische gebouwen dan zijn er voor jou meer dan 100 Middeleeuwse kerken en veel andere prachtige monumenten.

6. Ile Lavezzi, Frankrijk

Op 30 minuten varen van het Corsicaanse Bonifacio ligt dit nietige eilandje. Het is zo idyllisch dat je even vermoedt op de Seychellen terecht te zijn gekomen. Het water is turquoise en de stranden paradijselijk. Zorg wel dat je drinken en proviand meeneemt. Het eiland is onbewoond en je kan er ook in het hoogseizoen niets kopen.

7. Mykiness, Faeröer eilanden

Afgelegen is een woord dat niet voldoende aangeeft hoe eenzaam de Faeröer eilanden zijn gelegen tussen Noorwegen en IJsland. De ruigheid van het eiland Mykiness geeft dat gevoel van verlatenheid nog een extra dimensie. Maar voor vogels en liefhebbers hiervan is Mykiness een paradijs. Papegaaiduikers, alken, meeuwen en Jan van Genten kan je hier in grote aantallen bewonderen.