Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Roadtrip Zuid-Engeland: 6 beste plaatsen in Zuid-Engeland om te bezoeken

Misschien denk je bij een roadtrip al snel aan de Verenigde Staten, maar ook dichterbij zijn er prachtige routes en is er veel bijzonders te ontdekken. Wat dacht je van de mooiste plekjes in Zuid-Engeland? Hieronder vind je een interessant rijtje.

1. Avebury

Misschien zegt de naam van dit kleine dorpje je weinig. Maar het staat niet voor niets op de eerste plaats in deze lijst van mooie plekjes in Zuid-Engeland. Het dorp licht vrijwel geheel binnen de grootste stenencirkel ter wereld en in een prachtige omgeving. Hier wil je wandelen en die sfeer voelen waardoor je verbonden wordt met die bijzondere mensen die deze gigantische stenencirkel 4.000 jaar geleden hebben geplaatst. De middellijn is 335 meter en de wetenschap heeft nog geen idee over de bedoeling ervan.

2. St. Ives

Het is een vreemd idee om je in Engeland aan de Middellandse Zee te wanen, maar in St. Ives kan het. De temperaturen in het havenplaatsje zijn in de zomer vaak mediterraan. Ook het dorp met de vele kleine ambachtswinkeltjes doet echt aan Frankrijk denken. En hadden we al verteld dat je hier de mooiste stranden van Engeland vindt?

3. Rye

Het dorp Rye is echt ‘British’. Hier zijn er versleten straten van bakstenen en zijn de huizen traditioneel en knus. Met een gids kan je je dwalen door de resten van Camber Castle dat het dorp vele eeuwen heeft beschermd. Het dorp heeft vandaag de dag een groot aantal boetiekjes. Er is ook een leuk museum waarin de geschiedenis van het gebied op inzichtelijke wijze wordt getoond. Uiteraard hoort een terrasbezoek of een biertje in een lokale pub erbij.

4. Dartmouth

Dartmouth is een zeer gewilde bestemming in deze regio. Dat is niet zo verwonderlijk want het havenstad is prachtig te noemen. Aan de rivieroever van de Dart zie je vrolijk gekleurde huisjes die ook zo in Noorwegen of Denemarken zouden kunnen staan. De indrukwekkende rotswand op de achtergrond maakt het plaatje helemaal af. Er zijn hier niet alleen mooie panden te bewonderen maar ook schitterende tuinen. Even buiten het stadje in het heuvellandschap concurreert de natuur met de door mensenhanden gemaakte schoonheid. Jij beslist wie er wint.

5. Broadway

Ook in dit Broadway regeert de schoonheid. Er talloze winkels met antiek en kunst. De huizen zijn opgetrokken uit de typische gele stenen die zo kenmerkend zijn voor dit deel van Engeland. Wil je de omgeving bekijken? Er is een stoomtrein die je door het heuvellandschap voert. De vrijwilligers die deze lijn runnen doen dat in traditionele kleding. Dat is echt teruggaan in de tijd.

6. Bourton-on-the-water

Kabbelende riviertjes en bruggen die stammen uit de 9e eeuw. Ook Zuid-Engeland heeft zijn eigen Venetië en het is er minder druk met toeristen. Wil je het nog rustiger, loop dan naar Snowshill op de bijgelegen heuvel. Dit dorp kent maar 5 straten, maar de weg er naar toe is prachtig. Wandelen in deze regio is een genot.

Bekijk ook:

De Waddeneilanden bezoeken. Wat is er te doen?