Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste bestemmingen om kerst te vieren

De beste bestemmingen om kerst te vieren

Kerst is het feest van het licht en bezinning. De mooiste tijd van het jaar om door te brengen met de mensen om wie je geeft. Dat kan thuis aan een goed gevulde eettafel, maar ook op een leuke bestemming waar je kan genieten van de sfeer en mooie kerstversieringen. Wij hebben de beste bestemmingen om kerst te vieren op een rijtje gezet. Wat dacht je van de volgende steden?

De 5 beste bestemmingen om kerst te vieren

1. Antwerpen

Antwerpen heeft uiteraard een prachtig centrum met vele historische gebouwen, statige winkelstraten en een horeca waar iedere Bourgondiër van houdt. In de kersttijd verandert dit centrum in een sprookjeswereld van licht en gezelligheid. Vrijwel in het hele centrum is een kerstmarkt met veel muziek en vertier. De horeca en de winkels concurreren met de mooiste versieringen. Beslist een van de beste bestemmingen om kerst te vieren dus. En dat alles op een halfuurtje van de Nederlandse grens.

2. Londen

Er zijn weinig grote steden waar zo naar kerst wordt toegeleefd als de Engelse hoofdstad. Dat begint al in november met de eerste kerstverlichting. Daarna is het wekenlang feest met bijzondere voorstellingen en festiviteiten in het teken van de naderende kerst. Hou er bij een bezoek wel rekening mee dat op eerste kerstdag vrijwel alles gesloten is in de stad. Wil je dan een restaurant bezoeken, is vooraf reserveren echt noodzakelijk. Tweede kerstdag kennen de Engelsen niet hoewel de meeste Londenaren dan vrij zijn. Op deze dag gaat het gewone leven en het feest weer door.

3. Wenen

Hoe mooi Antwerpen en Londen ook zijn met de kerst, de kans op sneeuw is relatief gering. Ook Wenen kan geen sneeuwgarantie bieden met de kerst, maar de kans erop is beslist groter en dat is uiteraard een niet te versmaden extra. De Christkindlemarkt voor het oude stadhuis mag je beslist niet overslaan. Het is een van de mooiste en gezelligste Kerstmarkten in Europa. Het meest sfeervol is deze bij avond als alle verlichtingen aan gaan. Het is op deze markt namelijk gebruikelijk dat alles uit de kast wordt gehaald voor de mooiste versiering van de kraam. Ook in de elegante winkelstraten van de stad, mag je veel moois verwachten. Wat dacht je trouwens van koffie met de echte Weense lekkernijen?

4. Praag

Voor inwoners van de stad Praag begint kerst soms al op 1 juli. Op het prachtige oude stadsplein wordt ieder jaar namelijk een schitterende kerstboom geplaatst. De inwoners mogen meehelpen deze boom te kiezen uit een aantal privé bossen. Iedereen mag een foto insturen, maar de boom moet wel minstens 20 meter hoog zijn en er perfect uitzien. Het is voor een eigenaar van een bos een grote eer als een van zijn bomen verkozen wordt. Op dat stadsplein is er van alles te doen met de kerst, maar ook in de rest van de stad merk je hoe belangrijk dit feest hier is. Bezoek ook zeker een of meer van de kerstmarkten.

5. Kopenhagen

De stad van Hans Christian Andersen is altijd sprookjesachtig mooi, maar met kerst doen ze er nog een schepje bovenop. De mooiste kerstmarkt is waarschijnlijk die met de naam van de bekendste Deense schrijver, maar ook elders kan je hier genieten van een sfeer die niet onderdoet voor de andere grote steden. Al vast een tip: Gløgg en Rød Pølse zijn de Deense varianten op Glühwein en hotdogs.