Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste nationale parken van Europa

De mooiste nationale parken van Europa

Europa kent heel veel mooie natuurgebieden. Daar hoef je echt niet voor naar Amerika of Australië. Vanuit een vakantiehuisje kun je op een rustig tempo genieten van de schitterende natuur in de omgeving. Wij hebben de mooiste nationale parken van Europa voor je geselecteerd.

1. De Plitvice meren in Kroatië

De Plitvice meren in Kroatië zijn adembenemend mooi. De kleur van het water lijkt soms wel smaragdblauw, terwijl het op andere plaatsen weer heel groen lijkt. Door een natuurlijke vorming zijn er dammen ontstaan en op verschillende plaatsen kun je relatief hoge watervallen bewonderen. Je kunt zelfs helemaal naar boven klimmen om bij de bron van de waterval te komen. Het is mogelijk om het park te voet te ontdekken, maar je kunt ook gebruikmaken van het treintje dat er rijdt. Verder varen er boten om snel van de ene kant naar de andere kant van het meer over te kunnen steken.

2. Jotunheimen in Noorwegen

Dit bijzondere park omvat de 29 hoogste punten van het land. Geen wonder dat het de naam ‘het thuis van de reuzen’ kreeg. Je vindt hier veel hoge bergen, waaronder de Galdhøpiggen, een piek van maar liefst 2469 meter hoog. Bovendien hoef je daar nog niet eens voor te betalen. In Noorwegen zijn de nationale parken namelijk helemaal gratis te bezoeken, net zoals de rest van de natuur in het land.

3. Beierse Woud in Duitsland en Tsjechië

Wist je dat het Beierse Woud het grootste bos van Europa is? Er leven maar liefst 10.000 diersoorten en dat aantal is zeker indrukwekkend te noemen. De kans is ook groot dat je een van de dieren tegenkomt als je tijdens de schemering naar het bos gaat. Het is dan wel verstandig om onder begeleiding van een boswachter te gaan. Het gaat tenslotte om wilde dieren en op sommige plaatsen is het Beierse Woud erg ondoordringbaar. Ook een prachtig gebied om te hiken!

4. Cairngorms in Schotland

Ga je naar Schotland? Dan vind je hier het bijzondere park Cairngorms, het grootste nationale park van Groot-Brittannië. Beklim bijvoorbeeld de Ben Macdui, een piek van circa 1300 meter hoogte. Het verhaal gaat dat hier Am Fear Liath Mòr, een spookachtige gestalte, de bergbeklimmers op deze piek steeds weer de stuipen op het lijf wist te jagen. Overigens kun je ook gebruikmaken van de gratis berghutten die hier op de hellingen staan.

5. Gran Paradiso in Italië

De Gran Paradiso is de hoogste top van heel Italië. Deze pracht wil je zeker niet missen wanneer je een fan van Italië bent. Wist je dat je hier zelfs de bijzondere alpensteenbok gewoon tegen kunt komen? Ooit was dit een jachtterrein, namelijk van koning Victor Emmanuel II, maar vandaag de dag kom je er veel wandelaars, klimmers en andere sporters tegen.