Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Beste sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland

Als je wintersport gaat wil je natuurlijk ook sneeuw zien. Zwitserland is sneeuwzeker op vele plaatsen. Hoogte is een belangrijke voorwaarde voor een sneeuwzeker gebied en in Zwitserland zijn er vele pistes die boven de 2.000 meter liggen en daar zit je vrijwel altijd goed. Bovendien is het land mooi centraal gelegen waar het sneeuwval betreft. De buien uit Frankrijk en uit Oostenrijk komen hier uiteindelijk ook terecht.

Als je vanuit je vakantiewoning naar de sneeuwpret wil, zijn de onderstaande gebieden de beste keuze.

1. Arosa-Lenzerheide

Dit skigebied ligt op een hoogte tussen de 1.300 en 2.900 meter. Het is een van de meest sneeuwzekere gebieden in Zwitserland. Tot ver in het voorjaar kan je hier verse sneeuw verwachten. De totale lengte van de pistes is meer dan 200 kilometer en in het seizoen van december tot eind maart zijn er ook rustige periodes om te boeken. Voor liefhebbers van verse sneeuw is this the place to go.

2. Saas-Fee

Wintersport in de zomer? Het kan in Saas-Fee. De pistes in de zomer beslaan slechts een lengte van 20 kilometer. Maar door de aanwezigheid van een gletsjer is er hier het hele jaar sneeuw genoeg om op te skiën. Sta jij liever op de ski’s dan in de zon te bakken? Kies dan voor dit bijzondere gebied

3. Jungfraugebied

De regio wordt gedomineerd door de top van de Jungfrau die meer dan 4.000 meter hoog is. De Eiger en de Mönch doen hier nauwelijks voor onder. Op die manier is er een majestueus berglandschap op een hoogte die sneeuw garandeert gedurende vele maanden. Het ski-oord Wengen is wellicht het meest bekende dorp in Zwitserland als het op wintersport aankomt.

4. Films-Laax-Falera

Wil je een afdaling maken van maar liefst 17 kilometer, dan kan dit vanaf het hoogste punt van de Vorabgletscher. Een groot deel van dit skigebied is boven de 2.000 meter gelegen en je hoeft je dus weinig zorgen te maken over de sneeuw. Dit skigebied is de grootste aaneengesloten wintersport regio in Graubünden.

5. Aletsch Arena

De grootste nog bestaande gletsjer in Zwitserland is de Aletsch Arena. Met een lengte van 23 kilometer is er grote sneeuwzekerheid gedurende het gehele jaar. Er komen dan ook toeristen uit de hele wereld om hier een kijkje te nemen.

6. Zermatt

Een naam die klinkt als een Zwitserse klok. Hier vind je een skigebied met 350 kilometer pistes en de meest moderne liften. Je bevindt je hier op de flanken van de indrukwekkende Matterhorn. Er zijn 3 gletsjers in het gebied. Er zijn pistes die op bijna 4.000 meter hoogte liggen. Dat houdt in dat er 365 dagen per jaar sneeuw ligt. Meer sneeuwzekerheid valt niet te bieden.

7. Davos-Klosters

Is luxe wel jouw ding? Dan is de omgeving van Davos natuurlijk een uitstekende keuze voor een mooie vakantie. Kom je voor de sneeuw? In de omgeving van Davos liggen 300 kilometers aan piste. Een groot deel daarvan ligt boven de 2.000 meter en is sneeuwzeker.

Lees ook: Waar kan je skiën in België?