Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 leukste bestemmingen voor een zonvakantie

Kan je bijna niet wachten op de volgende zonvakantie? Dan gaan we je het nog moeilijker maken met deze 5 topbestemmingen. Daar moet je echt een keer naar toe.

1. Montenegro

Een groot aantal kilometers van kustlijn met adembenemend mooie stranden die nog niet zijn ontdekt door het massa toerisme. Natuurlijk doet de zonzekerheid hier beslist niet onder voor de zuidkust van Spanje. Als je gaat rondkijken kan je je vergapen aan het schitterende cultuurerfgoed, dat een combinatie is van Romeinse villa’s orthodoxe kloosters, katholieke kerken en moskeeën. De hoofdstad Podgorica is een smeltkroes van culturen en volkeren geweest gedurende de geschiedenis. De natuur in Montenegro is met één woord gewoon prachtig te noemen. Je kan hier hiken, paardrijden, mountainbiken en kajakken. En wil je op fotosafari? Met wat geluk kan je een wolf of een beer spotten. Wist je trouwens dat Montenegro een van de goedkoopste bestemmingen in Europa is?

2. Portugal

Portugal wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Natuurlijk heeft dat veel te maken met de hagelwitte stranden aan de Algarve. Een zonvakantie hier heeft dezelfde zonzekerheid als even verderop aan de Spaanse zuidkust. Maar in Portugal is het allemaal net iets minder massaal en dus gezelliger. Een paar kilometers van de stranden vandaan vind je middeleeuwse kastelen en pittoreske dorpjes. Ben je een liefhebber van geschiedenis, dan zit je hier ook goed. Maar ook voor gastronomische genoegens is Portugal een uitstekende keuze.

3. Hongarije

Deze had je misschien niet verwacht in een rijtje met bestemmingen voor zonvakanties, maar Hongarije hoort er echt helemaal bij. En natuurlijk heb je gelijk dat dit land geen kustgebied heeft. Maar dat wordt gecompenseerd door het Balatonmeer dat ook wel de Hongaarse zee wordt genoemd. Er zijn strandjes aangelegd waar je je echt aan zee waant en volop kan genieten van de warme Hongaarse zomer. In Hongarije is er altijd wat te beleven in het mooie Boedapest dat niet voor niets ook wel het Parijs van het oosten werd genoemd. Hou je van thermale baden, dan zit je in Hongarije ook altijd goed,

4. Bulgarije

De zwarte-zee-ressorts waren de plaatsen waar de communistische kopstukken in de tijd van het ijzeren gordijn ontspanning zochten. En de luxe die werd onthouden aan het gewone volk was op deze plaatsen vanzelfsprekend. Daar kan jij vandaag de dag van profiteren tijdens jouw zonvakantie die ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs is te boeken. De hoofdstad Sofia is de op een na oudste stad in Europa en een bezoek zeker waard. In Bulgarije houdt men ook veel van robuuste drankjes, je bent gewaarschuwd.

5. Griekenland

Natuurlijk mag Griekenland niet in dit rijtje ontbreken als is het voor iedereen een bekende als het gaat om zonvakanties. Misschien is het daarom een goede reden om ook eens het vasteland aan te raden. Hier kan je genieten van de culturele rijkdom van deze bakermat van de democratie. Een bezoek aan Athene is een ervaring die je niet snel zal vergeten en een must voor iedere toerist.