Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De koudste plaatsen ter wereld waar toeristen komen

De koudste plaatsen ter wereld waar toeristen komen

Heb jij alweer een vakantiehuisje geboekt? Zowel in de zomer als in de winter kan je genieten van het comfort van die accommodatie. De grote keuze maakt het mogelijk om op veel populaire locaties een vakantiewoning te huren in de zomer en ook in de winter. Misschien een idee om dit jaar ook eens te gaan kijken hoe jouw favoriete zomerbestemming in Nederland of het buitenland eruitziet in de wintermaanden? We hebben onderstaand een paar koude vakantiebestemmingen voor je opgezocht waar maar weinig toeristen komen. Vakantiehuisjes huren is daar ook niet mogelijk.

1. Antarctica

Cruises naar dit gebied worden steeds populairder maar dan meestal in de zomer. Ook dan moet je trouwens wel een goede winterjas dragen als jij je buiten de verwarmde ruimte van het cruiseschip begeeft. De bergrug tussen Dome Fuji en Dome Antarctica houdt het wereldrecord waar het de laagst gemeten temperatuur op aarde betreft. De meest extreme meting was maar liefst 93,2 graden Celsius onder nul. Daar is het menselijk lichaam beslist niet op gebouwd.

2. Barrow, Alaska

Er komen regelmatig toeristen naar dit meest noordelijk gelegen stadje op het Amerikaanse continent. In de buurt van Barrow is er namelijk veel te genieten op het gebied van de natuur. Er zijn Groenlandse walvissen, walrussen, witte dolfijnen en rendieren. Net als deze dieren moet je wel van de kou houden om hier op vakantie te gaan. In Barrow is het maar 30 dagen in het jaar boven nul. De rest van het jaar moeten de vaste bewoners temperaturen ver onder het vriespunt weerstaan.

3. Jakoetsk, Rusland

Als je in de wintermaanden een bezoek brengt aan het noorden van Rusland verwacht je ook niet dat de temperatuur mild zal zijn. In dat geval zal het Russische Jakoetsk ook volledig kunnen voldoen aan je verwachtingen. Er wonen hier zo’n 250.000 mensen en dat betekent dat het de koudste grote stad ter wereld is. Want het kan echt flink vriezen in Jakoetsk. Het werd hier ooit 64 graden Celsius onder nul. Alleen op de zuidpool werden nog lagere temperaturen gemeten.

4. Ulaanbaatar, Mongolië

De hoofdstad van Mongolië is de koudste hoofdstad die de wereld kent. Gemiddeld ligt de temperatuur hier gedurende het hele jaar onder nul. Toch betekent dit niet dat je bij een bezoek aan de stad altijd handschoenen moet dragen. In de zomermaanden kan het bijna tropisch aanvoelen met een temperatuur van 30 graden Celsius. Daar staat tegen over dat het in de winter ook overdag regelmatig 40 graden vriest. Met name in de zomer wordt Ulaanbaatar steeds populairder voor exotische vakanties.

5. Groenland

Op Groenland staat het toerisme nog in de kinderschoenen en zal je geen vakantiehuisje kunnen huren. Groenland is 50 keer zo groot als Nederland maar wonen minder dan 100.000 mensen. Echt groen is het eiland ook niet en het is vrijwel het gehele jaar bedekt met sneeuw en kent de grootste gletsjers ter wereld. In het binnenland kan het gedurende de winter bar koud worden en laat de thermometer temperaturen zien in de buurt van min 50 graden.

Wil jij een vakantiehuisje huren in een koud gebied? Laat je dan eens inspireren door Noorwegen!