Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste vakantiehuisjes in de Ardennen

Natuurliefhebbers, avonturiers en rustzoekers opgelet! De Ardennen, een prachtige regio in België biedt een overvloed aan vakantiehuisjes die je onvergetelijke ervaringen zullen bezorgen. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een gezinsvakantie of gewoon een korte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven, de Ardennen heeft voor ieder wat wils. In deze blog lees je welke vakantiehuisjes het leukst zijn voor jouw vakantie in de Ardennen.

De leukste vakantiehuisjes in de Ardennen

Op vakantie in de Ardennen

Op vakantie gaan in de Ardennen is een geweldige ervaring voor iedereen die houdt van natuur, avontuur, geschiedenis en lekker eten. De Ardennen is een prachtige regio in het zuiden van België die zich uitstrekt over Luxemburg, Namen, Luik en Henegouwen.

dinant antwerpen
Het prachtige Dinant in de Ardennen is zeker de moeite waard om te bezoeken

 Les Terrasses du Lac

Het prachtige vakantiehuis Les Terrasses du Lac ligt midden in de Ardennen en zorgt voor het beste verblijf tijdens jouw vakantie. Het appartement heeft 3 kamers op de begane grond. Het is ruim, licht en comfortabel ingericht. In de woon-/eetkamer met schuifdeur vind je een flatscreen-tv en een uitgang naar het balkon met een prachtig uitzicht over de Ardennen. Het appartement heeft een open keuken met een oven, afwasmachine en koffiemachine, zodat je tijdens je vakantie je favoriete gerechten kunt bereiden. De badkamer van het appartement heeft een douche en een bad en er is vloerverwarming in het hele appartement. Op het balkon staan ook meubels, zodat je kunt genieten van het panoramazicht op het meer. Er is ook een wasmachine in het appartement voor als je je kleren wilt wassen die vies zijn geworden. Verder heb je ook de beschikking over een droger, kinderstoeltje en een kinderbed. Het appartement is rookvrij, dus er mag niet binnen worden gerookt. Let er op dat er 1 huisdier is toegestaan, mits van te voren overlegd met de eigenaar.

Het luxe Les Terrasses du Lac wacht op je

Het appartement ligt in de stad Vielsalm, een prachtige stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. In het centrum van Vielsalm vind je heerlijke restaurants waar typische gerechten vers voor je worden klaargemaakt. De stad heeft ook veel cultuur en geschiedenis, hier kun je meer over te weten komen als je de stad gaat verkennen. Attracties die je in de buurt kunt vinden, zijn onder andere het attractiepark Plopsa Coo, dat op 17 kilometer afstand van het appartement ligt. Dit is een waterpark met talloze glijbanen en zwembaden waar je helemaal los kunt gaan op het gebied van zwemplezier. Ga je liever voor wellness? Dan kun je het beste naar de Thermen van Spa gaan. Deze liggen wel wat verder van het appartement, namelijk op 37 kilometer afstand. Voor het spannende racecircuit van Spa moet je ook 29 kilometer rijden. Wij raden dan ook minstens een dag voor Spa aan.

La Rochette (la Ferme Hollogne)

Het bijzonder gelegen vakantiehuis La Rochette (La Ferme Hollogne) is de perfecte accommodatie voor jouw vakantie in de Ardennen. Dit vakantiehuis ligt in het prachtige Marche-en-Famenne, direct aan de bosrand. Je kunt er prachtige wandelingen maken, maar let op, want tijdens je wandeling kun je nieuwsgierige diertjes tegenkomen die in het bos wonen. Dit vakantiehuis is geschikt voor grote groepen, want er kunnen maar liefst 12 gasten verblijven in dit vakantiehuis. Je vindt in het vakantiehuis 7 kamers verdeeld over 3 ruim en gezellig ingerichte verdiepingen. In de woonkamer vind je een open haard om 's avonds voor te zitten en lekker op te warmen. In de woonkamer staat ook een tv met stereo- en dvd-installatie, dus als je graag je favoriete films meeneemt kan dat! De keuken is erg ruim en volledig uitgerust. Je hebt de beschikking over een oven, afwasmachine, broodrooster, waterkoker, magnetron en een elektrische koffiemachine. Voor alle ingrediënten die je nodig hebt voor je favoriete maaltijd, hoef je slechts 3 km te rijden naar het centrum van Marche-en-Famenne. Blijf je langer in het huis en moeten de kleren gewassen worden? Geen enkel probleem met de aanwezige wasmachine, droger en een strijkijzer. Zo kun je ervoor zorgen dat je kleren er weer prachtig uitzien.

Authentiek overnachten bij La Rochette in de natuur

Binnen een straal van 5 kilometer vind je een supermarkt, restaurant en bakkerij, dus je hoeft niet ver te reizen voor verse broodjes in de ochtend. In de avond kun je genieten van een heerlijk typisch gerecht in het gezellige restaurant. Attracties in de buurt zijn onder andere de Kasteelruïne van La Roche-en-Ardenne, de grotten van Han, de grotten van Hotton en Durbuy Adventure. Je zult je dus geen moment vervelen tijdens je vakantie bij La Rochette.

Het Witte Strandhuis

Dit prachtige Witte Strandhuis met een witte, houten inrichting beschikt naast uitgebreide wellnessfaciliteiten over een volledig uitgeruste buitenkeuken. Met tal van luxe faciliteiten biedt het alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie met familie of vrienden. Afgezien van de overvloed aan faciliteiten is de ligging prachtig. De vakantiewoning ligt aan een fietspad dat loopt van De Panne tot aan Middelkerke. Maar ook wandelaars zitten perfect in deze regio met volop bossen en duinen! De buitenkeuken is uitgerust met een dubbele gaspit, een vapogrill en een blauwstenen gootsteen. Met mooi weer kun je de lekkerste gerechten klaarmaken in de ingerichte tuin. Binnen vind je ook een prachtige keuken met een extra grote koelkast en een elegante eettafel. Hier kun je zitten als het weer niet zo meezit maar je toch wilt genieten van het prachtige uitzicht op het strand. Op de benedenverdieping vind je twee bankstellen voor de open haard, waar je 's avonds heerlijk kunt ontspannen.

wandelen
Heerlijk wandelen in de Ardennen om tot rust te komen

Een dagje naar Middelkerke of De Panne raden wij zeker aan! Hier kom je alles te weten over de prachtige geschiedenis van België en kun je de mooiste wandelingen maken waar je zeker zult genieten van de meest bijzondere uitzichten. Ook de winkels zijn zeker de moeite waard in deze steden, waar je de leukste souvenirs kunt vinden om weer mee naar huis te nemen. De grotere steden zijn ook zeker leuk om te bezoeken. In Nieuwpoort valt er van alles te beleven. Nieuwpoort kent de lekkerste restaurants en de gezelligste winkels om te shoppen. Ook de geschiedenis en cultuur zijn hier prachtig; bezoek een van de musea en je leert er van alles over. België kent veel bijzondere plekken en uitzichten, en met een verblijf bij Het Witte Strandhuis kun je hier zeker van genieten.

Groot Rosselaer

Het luxueuze vakantiehuis Groot Rosselaer heeft een gunstige ligging, net buiten het centrum aan een doodlopende straat. In deze oase van rust kun je genieten van de prachtige omgeving en de diverse faciliteiten die het verblijf te bieden heeft. Dit vakantiehuis is ideaal voor vakanties met familie of vrienden, want er kunnen maximaal 14 gasten verblijven in dit vakantiehuis.

In een mum van tijd bereik je de bossen, het gezellige stadscentrum en zelfs het bruisende nachtleven. Je vindt er een ruim aanbod aan hoogwaardige restaurants en er is van alles te doen. Je kunt een bezoek brengen aan het Zilvermeer, een prachtig meer waar je kunt wandelen, fietsen of zwemmen. Er is ook een vliegclub waar je kunt gaan zweefvliegen, dit is een kleiner vliegtuig waar maximaal 2 personen in kunnen. Tijdens deze vlucht kun je genieten van het prachtige uitzicht boven de Ardennen. Een bezoek aan de stad Antwerpen is zeker aan te raden, dit is een prachtige stad met veel historische gebouwen. Antwerpen biedt veel cultuur en geschiedenis, maar ook tal van gezellige winkels en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke verse gerechten.

Authentiek genieten op Groot Rosselaer

Na een actieve dag kun je de barbecue of de buitenhaard aansteken voor een ontspannen avond met je dierbaren. De keuken is voorzien van alle gemakken, zodat je ook op vakantie jouw favoriete maaltijden kunt bereiden. Voor de benodigdheden hoef je niet ver te reizen, op 3 kilometer afstand bevindt zich een supermarkt. In de woonkamer vind je meerdere eettafels en bankstellen waar je kunt genieten van je favoriete serie op de tv. In de tuin vind je een zwembad waar je heerlijk kunt afkoelen op een warme zomerdag. De slaapkamers hebben elk een eigen badkamer, zodat je nooit hoeft te wachten tot de badkamer vrij is. Op vakantie bij Groot Rosselaer is perfect voor jouw vakantie in de Ardennen.

Vakantiehuis Ardennen

Wat je ook kiest een vakantiehuisje in de Ardennen belooft avontuur, ontspanning en een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Vergeet niet te genieten van de lokale keuken, zoals heerlijke wafels, ambachtelijke bieren en smakelijke chocolade. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in dit prachtige stukje België.

Mocht je meer willen weten over de vakantiehuizen in de Ardennen, kan je hier lezen over hoe je overnacht in luxe in de Ardennen. Of bekijk gelijk de leukste vakantiehuisjes in België zodat je een bijzondere accommodatie hebt voor je volgende vakantie in België.



Auteur: Dani