Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Last minute of vroeg boeken?

Als de zomervakantie weer in zicht komt, dan begint het bij iedereen al lang van tevoren te kriebelen. Ook voor andere hoogtijdagen wil je soms een paar leuke dagen uit boeken. Denk bijvoorbeeld aan de paasdagen of aan Kerstmis. Nederlanders letten nu eenmaal graag op de prijs, ook als het om vakantie gaat. Maar waar kun je nu het beste voor kiezen? Last minute of vroeg boeken?

Vroeg boeken

Hoe goedkoop is vroeg boeken eigenlijk? Vaak wordt hierbij een speciale korting aangeboden, die ongeveer net zo scherp is als de korting bij een last minute. Het verschil is echter wel dat je je veel eerder vastlegt. Maar soms wil je dat ook, dan zit je vast aan een bepaalde vakantieperiode of wil je absoluut in een bepaalde regio overnachten waar maar weinig vakantiehuizen beschikbaar zijn. Er zitten natuurlijk een paar risico’s aan vroeg boeken, bijvoorbeeld dat je door bepaalde omstandigheden verhinderd bent om toch op vakantie te gaan. Het voordeel is echter wel dat jij de eerste keuze hebt en dat jij zeker bent van je vakantiebestemming.

Last minute boeken

Last minute boeken is meer weggelegd voor de avonturiers onder ons. Morgen de koffer pakken en op pad? Geen probleem, wanneer je van last minutes houdt, ben jij daar helemaal op ingesteld. In het hoogseizoen is het echter wel een risico: de keuze is dan veel kleiner en wie weet zijn de accommodaties die jij wilt boeken al bezet. Maar als jij voor een voordeeltje gaat op het laatste moment, dan weet je ook zeker dat je in de gelegenheid bent om te gaan. Bovendien kun je het weer een beetje afwachten. Worden de komende dagen erg zonnig? Dan zit jij lekker in een vakantiehuisje op de Veluwe, op een van de Waddeneilanden of elders in Europa!

Binnenland of buitenland

Kies je voor het binnenland of voor het buitenland? Wanneer je vroeg boekt, dan liggen alle wegen nog open, maar als je voor een last minute gaat, dan moet je natuurlijk ook even denken aan je vervoer. Als je een vliegreis boekt op het laatste moment, dan kan dit behoorlijk in de papieren gaan lopen. Ook treinreizen zijn niet bijzonder voordelig. Natuurlijk kun je ook met de auto gaan reizen. Houd er dus altijd rekening mee dat je je gelijktijdig het vervoer boekt.

Kortingen combineren

Het mooiste is het natuurlijk wanneer je kortingen kunt combineren. Probeer het uit te kienen, zodat je niet alleen een voordelige accommodatie boekt, maar ook een voordelige reis naar je bestemming toe hebt. Ook bij de restaurants ter plaatse kun je vaak letten op voordelige menu’s. Op zo’n reisje kun je dan, zonder daar ook maar enig ongemak van te ervaren, op een speelse manier heel veel geld besparen!

Een voordelig vakantiehuisje boek je natuurlijk via Vakantiehuisjes.nl.