Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantie aan de Deense kust en alles over Jutland

Vakantie aan de Deense kust en alles over Jutland

Als je naar Scandinavië kijkt, lijkt Denemarken nog het meest op ons land. Het is vlak en je vindt er vrijwel overal water. Maar ook dit land heeft erg veel te bieden voor de toerist. Het grootste deel van Denemarken wordt gevormd door Jutland, het schiereiland dat Denemarken zijn vorm geeft. Hier wonen bijna 2,5 miljoen Denen. Het bovenste gedeelte van Jutland is een eiland dat met een brug met de rest is verbonden. Het zuidelijke gedeelte van het schiereiland behoort tot Duitsland. Hieronder vind je de bezienswaardigheden van Jutland.

1. De stranden van Jutland

Aan de westkust van Jutland vind je brede zandstranden die doen denken aan onze stranden. Aan de oostkust zijn er kleiner intieme strandjes tussen de rotsen. Aan de kust kan je van alles doen van zonnen tot watersporten. Aan de westkust is het over het algemeen meer winderig dan in het oosten. Kitesurfen maar ook strandwandelingen zijn hier erg populair. Zwemmen en zonnebaden is in het oosten meer gebruikelijk.

2. Een bezoek aan de Vikingen

Bij Vikingen gaan onze gedachten meestal uit naar Noorwegen maar Jutland was een uiterst belangrijk onderdeel van het rijk der Vikingen. Hier was een bolwerk in Europa en een uitstekende uitvalsbasis voor rooftochten zowel naar het westen als het oosten. Ben jij nieuwsgierig hoe het er in die tijd moet hebben uitgezien? Een bezoek aan het Ribe VikingeCenter geeft je een goed beeld en het is beslist geen saaie tentoonstelling.

3. LEGOLAND®

Jong en oud wil uiteraard een bezoek aan LEGOLAND® niet overslaan. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden in Denemarken. Voor veel Amerikanen en Aziaten is dit zelfs een hoogtepunt bij het bezoek aan Europa. Toegegeven moet worden dat er veel te zien is en als liefhebber jij je ogen zal uitkijken.

4. Aarhus

De stad van de lach wordt Aarhus ook wel genoemd. Misschien dat Kopenhagen bekender is maar in Aarhus kan je je beslist ook een dag vermaken. De stad werd in 2017 verkozen tot culturele hoofdstad van Europa en dat zal je begrijpen als je de bijzondere musea bezoekt. Maar je kan ook gewoon gaan wandelen in ‘De oude stad’. Plotseling lijkt het alsof je eeuwen teruggaat in vergelijking met de moderne stad die Aarhus is geworden. Wil je lekker shoppen dan kan je dat ook op diverse plaatsen in de stad doen.

5. Sommerland

Een Sommerland in Denemarken is een attractiepark dat gedurende de zomer is geopend. In Jutland zijn er meerdere. Djurs Sommerland is het grootste in Scandinavië. Naast een aquapark zijn hier 60 verschillende attracties met onder andere een enorme achtbaan die je een keer meegemaakt moet hebben. Fårup Sommerland is het oudste park in het land met ook vele leuke attracties.

6. Aalborg

Aalborg heeft een leuke dierentuin en is gezellig om een dagje te wandelen. Op de vele terrasje kan je perfect zien en gezien worden. De drankjes zijn er pittig en de hapjes smakelijk. Wat wil je nog meer op vakantie?