Vakantiehuis, woning of villa in Domburg zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN DOMBURG ZOEKEN

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Jouw vakantiehuis in Domburg staat dus op een zeer populaire plaats. Maar ook de Romeinen konden vroeger deze mooie plaats wel waarderen. Er werd zelfs een tempel gebouwd voor Nehalennia. Deze werd eerst door het zand en later door de zee opgeslokt. De restanten zijn in het Zeeuws historisch museum nog te zien. Maar Domburg heeft meer te bieden. In de 19e eeuw was het een populaire bestemming voor kunstenaars en de 'betere klasse' De prachtige vakantievilla's en het strandpaviljoen herinneren nog aan die tijd dat Domburg de meest mondaine plaats van Zeeland was. Het strand is in al die eeuwen gewoon mooi gebleven en een vakantie in Domburg is dan ook een uitstekende keuze. Er zijn diverse soorten vakantiewoningen beschikbaar, zowel in het luxe als goedkope segment.  Lees meer 

 

Walcheren verkennen vanuit je vakantiewoning in Domburg

Het schiereiland Walcheren heeft een leuk aantal plaatsen om te bezoeken en diverse bezienswaardigheden. Jouw vakantiehuisje is dan ook een ideale uitvalsbasis om behalve het strand ook Walcheren te gaan verkennen. Op Walcheren vind je nog drie zelfstandige gemeenten. Veere, waartoe Domburg behoort, bestaat uit 13 voormalige dorpen. Het centrum van de stad is een van de best bewaarde voorbeelden van middeleeuwse bouw. Vlissingen is nog steeds een bedrijvige havenstad en heeft een mooie boulevard om te bewonderen. De hoofdstad van Zeeland is Middelburg en hier kan je zien hoe machtig deze stad is geweest in de 16e eeuw. Maar Walcheren heeft ook veel natuur en is een ideale omgeving voor wandel- en fietstochten. Kijk naar de prachtige vergezichten die ook kunstschilders inspireerden tot vele landschappen in olieverf. Voor de liefhebber zijn er de krekengebieden. Hier vind je een groot aantal bijzondere watervogels en veel planten die je nergens anders in het land meer vindt. Een vakantiehuis in Domburg aan zee is voor iedereen een aanrader.   

Welke vakantiewoning in Domburg kies jij?

Op Vakantiehuisjes.nl kun je zien hoe groot het aanbod aan vakantiewoningen in en in de omgeving van Domburg is. Voor iedereen is er in Domburg een vakantiehuis te vinden: van een leuk appartement voor 2 tot een luxe vakantiebungalow aan zee voor 10 personen. Niet alleen vakantiewoningen in parken, maar ook vakantiehuizen die particulier worden verhuurd, worden hier getoond. De bijzonderheden van de vakantiehuizen kan je met een druk op de knop zien. Ook of het mogelijk is om met hond je vakantiebestemming te gaan bezoeken. Natuurlijk is het direct online te zien wanneer de vakantiewoning van jouw keus beschikbaar is. Een luxe vakantiebungalow in Domburg betekent vrijheid en comfort. Jij huurt een vakantiehuis in Domburg aan Zee dat van alle gemakken is voorzien, zoals een volledige ingerichte keuken en waar voldoende ruimte beschikbaar is voor het hele gezelschap. Huur je in Domburg een vakantiehuis, dan is je vakantie altijd een succes.

5 tips in de buurt van je vakantiehuis in Domburg

Zie het beste van Domburg met deze 5 hoogtepunten die wij voor je hebben geselecteerd.

1. St. Willibrordkapel

Naar verluidt heeft St. Willibrord in de 8e eeuw en bezoek gebracht aan Zeeland. Deze kapel werd in 1890 gebouwd en was bedoeld voor de vele badgasten.

2. Molen Weltevreden

Op vele schilderijen is deze prachtige molen vastgelegd. Het type wordt stenen grondzeiler genoemd en is volledig gerestaureerd. Als de wieken draaien valt de molen te bezichtigen.

3. Dorpskerk Domburg

De toren werd in circa 1250 al gebouwd. De rest van de kerk dateert uit de 14e eeuw. Na een brand werd de kerk rond 1850 weer compleet gerestaureerd.

4. Huis De Haene

Dit is het oudste huis in de omgeving en dateert uit de 14e eeuw. Het werd zo genoemd omdat er twee hanen op het dak staan

5. Domburgse golfclub

Wil je eens een balletje slaan met uitzicht op zee en de duinen van Domburg? Dat kan bij de Domburgse golfclub. Bijzonder is dat bomkraters die ontstonden in de Tweede Wereldoorlog nu als grasbunkers worden gebruikt.        

Een vakantiehuis in Domburg huren kan heel eenvoudig via Vakantiehuisjes.nl. Geniet van je verblijf!