Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste stranden van Nederland

De zee en het strand, wie zou daar nu niet permanent dichtbij willen wonen. Maar het is ook mogelijk om te genieten van de mooiste stranden in Nederland als je een vakantiewoning dicht bij zee huurt. Is dat niet een ideale manier om echt van de kust te genieten? in de ochtend ontspannen wakker worden van het zachte geruis van de golven en in de avond een wandeling maken over het strand in het licht van de ondergaande zon? Op de volgende stranden kan het.

1. Noordwijk aan Zee

Natuurlijk is de keuze voor het mooiste strand in Nederland een beetje subjectief. Maar Noordwijk heeft het echt allemaal. Het strand is mooi, lang en breed en wordt perfect schoon gehouden. De duinenrij nodigt uit voor een lange wandeling, bijvoorbeeld helemaal naar Katwijk. De boulevard is gezellig voor een feestelijk hapje of drankje. Daarbij is er de hele zomer wel wat te beleven en zijn er spectaculaire shows zoals het circus by the beach. Vergeet ook de hipste beachclubs van Nederland niet. En toch is er op dit schitterende strand ook op de meest drukke dagen altijd nog een plaatsje vrij.

2. Domburg

Het waren de Fransen in Europa die als eersten beseften hoeveel plezier er aan zee te beleven viel. De ‘betere’ klasse in Nederland nam deze genoegens al gauw over. Domburg werd het eerste strand in Nederland waar men voorzichtig het water inging. Dat het strand van Domburg werd gekozen was niet toevallig. Het strand is enorm breed en een van de mooiste van ons land. Als je daar naar het oudste strandpaviljoen van ons land kijkt, zal je zo die oude tijden voor de geest kunnen halen.

3. Westerschouwen

Het prachtige brede strand van Westerschouwen is ook op de mooiste zomerdag rustig. Er zijn ook maar weinig strandtenten te vinden. Dit is een strand voor badgasten die komen voor de genoegens van de zee, de zon en het strand en daarvoor graag de ruimte hebben. Wil je ook een strandwandeling maken waarbij je nauwelijks andere mensen ziet of een zonsopgang of -ondergang meemaken alsof je de enige mens op de wereld bent? Kies dan voor Westerschouwen.

4. Egmond aan Zee

Hier vind je 5 kilometer aan brede stranden met een mooie duinenrij. Hardlopers kennen dit strand van de loodzware wedstrijden die hier gehouden worden. Maar dit strand is er vooral voor zonaanbidders en natuurliefhebbers. Het dorpje Egmond aan Zee heeft alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie. In de vroege jaren van de vorige eeuw werden bleekneusjes uit de grote stad een weekje naar dit strand gestuurd om te kunnen genieten van de zee.

5. Zoutelande

De mooie kleine strandhuisjes geven het strand van Zoutelande een gezellige sfeer. Het brede strand is populair onder strandgasten in Zeeland en het kan er dan ook behoorlijk druk zijn op een stralende zomerdag. Het duinengebied is maar klein, maar het strand is een van de mooiste langs de Nederlandse kust. Wie drukte wel gezellig vindt, zal genieten in Zoutelande.

Lees ook: De 10 mooiste vakantiehuizen aan de Belgische kust