Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste kustplaatsen in Frankrijk

Uiteraard kunnen we trots zijn op onze mooie kust en de vele kustplaatsen die bezoekers vanuit de hele wereld trekken. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Frankrijk met meer dan 3.000 kilometer kust ook prachtige plekken heeft te bieden. Hieronder vind je er 5 van de mooiste.

1. Saint-Malo

Op de oude vestingmuren van dit voormalig piratennest kan je je heel goed voorstellen hoe het eeuwen geleden moet zijn geweest toen op ieder moment er een vloot van vijandige schepen kon opduiken. Op een bankje bij de oceaan kan je vandaag de dag ook genieten van sprookjesachtige zonsondergangen als het oude fort op een zandbank voor de kust in rood licht wordt gebaad. Uiteraard heeft Saint Malo ook een strand waar je kan zonnen en baden.

2. Banyuls-sur-Mer

Banyuls lijkt in veel opzichten op een Spaans of Kroatische kustplaats. Het ligt tegen de Spaanse grens en is voornamelijk opgebouwd uit witte huizen met fel oranje daken. Er zijn prachtige kerkjes en kapelletjes waar de gewijde stilte en koelte je de rust doen hervinden die bij een vakantie horen. Uiteraard zijn er prachtige stranden aan die zo vaak bezongen Middellandse Zee. Hier is ze beslist prachtig blauw.

3. Nice

De oude Romeinen hadden meteen door dat Nice strategisch perfect was gelegen om grote delen van de Middellandse zee te beheersen. Nice werd dan ook de belangrijkste haven in het gebied en is dat in betaalde opzichten nog steeds. In het centrum kan je nog staaltjes zien van Romeinse bouwkunst maar ook de villa’s van de rijken in Frankrijk. Want Nice is ook het centrum van de Côte d’Azur en een van de meest chique kustplaatsen in Frankrijk. Hier komt de elite nog steeds om te genieten van zon, zee en strand. Wie weet ligt er straks een beroemde filmster naast jou op het strand.

4. Dieppe

Dieppe is een heel andere kustplaats. Hier wordt nog steeds zeer veel gevist op coquilles en als je daarvan houdt, zijn er diverse restaurantjes om te genieten van deze lekkernij. Verder is Dieppe een moderne Franse stad waar je kan zie hoe het leven van alledag in Frankrijk verloopt. Aan het strand zijn er herinneringen aan die tijd dat vrijheid geen normale zaak was. Dieppe was een van de doelwitten tijdens de invasie van Normandië. De haven werd als noodzakelijk beschouwd om de actie tot een succes te maken. Na hevige gevechten lukte het om de stad te veroveren. De Duitsers hadden inmiddels wel een groot deel van de haven verwoest.

5. Biarritz

Eens was dit de badplaats voor de elite. Om die reden zijn er indrukwekkende gebouwen opgetrokken. Inmiddels zijn er andere mondaine steden die de rol van Biarritz hebben overgenomen. Maar het mooie strand, het fantastische uitzicht en het mooie weer zijn gebleven. Vandaag de dag is Biarritz populair bij gezinnen uit Frankrijk en de rest van Europa. Nog steeds zijn er ook met name bekende Fransen die hun hart hebben verpand aan deze mooie kustplaats.

Lees ook: 5 topbestemmingen voor een actieve en avontuurlijke zonvakantie