Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste steden van Europa

De 5 mooiste steden van Europa

Vakantie is lekker ontspannen en de accu opladen. Op vakantie moet niets maar wil je graag ook wel eens wat zien en meemaken. Vanuit je vakantiehuisje een boeiende citytrip maken is overal mogelijk want de steden van Europa zijn gewoon mooi en interessant. Hieronder staat een lijstje van de mooiste, maar daar mag jij best wat namen aan toevoegen.

1.  Parijs

De stad van de liefde, de stad van het licht, de stad van de mode, de stad van de lente. Er zijn maar weinig steden in de wereld die zo aantrekkelijk zijn als Parijs. Natuurlijk zijn er de bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en de schitterende kerken en kastelen. Maar Parijs heeft ook de Seine en de romantische oevers daarvan. Parijs betekent ook kijken naar de altijd drukke stadbewoners, die heel goed beseffen dat het een bijzondere eer is om in deze stad te mogen wonen en leven.

Voor Parijs huur je het beste een vakantiehuis in Ile-de-France.

2. Istanbul

De helft van de stad ligt in Europa en de andere helft in Azië. Alleen die gedachte maakt het al bijzonder om deze stad in Turkije te bezoeken. De vele minaretten en paleizen geven Istanbul iets sprookjesachtig. Het is beslist ook de moeite waard om de stad vanaf het water van de Bosporus te bekijken. Bij avond gaan de lichtjes aan in de stad en dan is deze misschien wel op het mooist. Maar Istanbul is ook een stad waar je het gewone Turkse leven van alledag kan zien, vaak ontspannen en gezellig.

3. Antwerpen

Het hoeft niet ver weg te zijn om mooi te wezen. Antwerpen is de stad van diamanten. Ken jij een andere stad waar er een lange straat is gevuld met uitsluitend juwelierswinkels? Maar deze Belgische havenstad heeft ook een gemoedelijkheid waardoor iedereen zich er meteen op het gemak voelt. Ga lekker eten in een klein restaurant of kies voor een maaktijd op niveau in een toplocatie. Hier kan je in kleine boetiekjes snuffelen naar leuke items maar ook de meest exclusieve mode zien en kopen in het modekwartier. En als het avond wordt, kan je de zon zien wegzinken in de Schelde op een romantisch bankje aan de oever daarvan.

4. Sevilla

In Sevilla schijnt (vrijwel) altijd de zon en is het leven goed. Sevilla is een oude, trotse Spaanse stad en terecht erg blij met de cultuur en de architectuur die het te bieden heeft. Het centrum lijkt te bestaan uit ontelbare pleintjes en schitterende laantjes. De stad is ook befaamd om haar bruisende nachtleven. En nergens danst men de flamenco met zoveel overgave als hier, zelfs op straat.

5. Lissabon

Al wonen er hier inmiddels een paar miljoen mensen, toch heeft de hoofdstad van Portugal een relaxte bijna dorpse sfeer. De afwisseling tussen mooi oud en soms lelijk nieuw geeft de stad iets bijzonders. Hier kan je dagen dwalen in de zomer omdat er regelmatig een verkoelend briesje van zee komt. Maar ook in de wintermaanden is het vaak aangenaam genoeg om op een terrasje te genieten van het leven. Lissabon is een must-see.