Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De top 5 mooiste stranden van Europa

De top 5 mooiste stranden van Europa

Als het weer wat zonniger begint te worden, krijgen we er allemaal weer zin in: de zomervakantie. Maar waar gaat de reis dit jaar heen? Zon, zee en strand blijft aanlokkelijk voor elke generatie. Huur een vakantiehuisje bij de zee en geniet volop van je verblijf! Wij hebben de 5 mooiste stranden in Europa voor je op een rijtje gezet!

1. Amalfikust, Italië

De Amalfikust in Italië zit vol met verborgen plekjes en je kunt zowel voor een druk als voor een rustig strand kiezen. Het water is hier kristalhelder en het is een ideale plaats om met kinderen te zwemmen. Diverse stranden beginnen heel ondiep, waardoor ook jonge kinderen hier heerlijk in het water kunnen spelen. De baaien aan de Amalfikust zijn sprookjesachtig mooi en het is dan ook geen wonder dat wereldsterren hier zo graag komen.

2. Apella beach op Karpathos, Griekenland

Natuurlijk heeft Griekenland heel veel stranden. Maar de mooiste is misschien wel Apella beach. Het is een kiezelstrand wat omgeven is door bos. Prachtig wanneer de bomen vol groen zijn en het water echt azuurblauw is. De witte kiezels zorgen dan voor een verrassend contrast en je kunt hier de mooiste foto’s maken. Natuurlijk kun je ook even een duik nemen in het verkoelende water van de Middellandse Zee.

3. Mallorca

Wist je dat de kust van Mallorca maar liefst 581 km lang is? Dat betekent vrijwel ontelbaar veel stranden. De stranden hier zijn heel divers. Of je nu liever naar een zandstrand of naar een kiezelstrand gaat, je kunt hier zeker terecht. De stranden bij Alcudia en bij El Arenal staan bekend om hun uitgestrektheid. Reis je met kinderen? Dan is Cala Pi absoluut een aanrader. Hier is het water vrij ondiep en kun je genieten van een lekker zandstrand.

4. Étretat, Frankrijk

De stranden bij Étretat in Normandië zijn om meerdere redenen bijzonder. De krijtrotsen maken het namelijk tot een indrukwekkend natuurverschijnsel. Een kust zoals hier zie je vrijwel nergens in Europa. Tegelijkertijd maakt de geschiedenis dit tot een beladen plaats. Het einde van de Tweede Wereldoorlog begon hier, met de beroemde landing tijdens D-Day. Je kunt in de buurt dan ook veel plaatsen bezoeken die in het teken staan van herdenken.

5. Zlatni Rat, Kroatië

Zlatni Rat is een plaats waar het eigenlijk altijd mooi weer lijkt te zijn. Geen wonder, want het is er vrijwel voortdurend windstil. Je vindt het strand op het eiland Brac, een van de meest zuidelijke punten van Kroatië. Het kiezelstrand is elke dag weer anders, dankzij de golven en de stroming die hier staat. Je kunt een lekkere duik nemen in het water, maar ook even afkoelen in de schaduw van de bomen. Bovendien kun je hier volop aan watersport doen. Genieten!