Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 6 mooiste bezienswaardigheden op Zakynthos

Waarom zou je op vakantie gaan naar Zakynthos? Wat dacht je van avonden waarop je overal de jasmijn kunt ruiken. Denk aan beboste heuvels en weiden vol veldbloemen. Geniet van de boomgaarden vol sinaasappel-, citroen- en olijfbomen. Droom weg in de authentieke dorpjes waar de witte huisjes stralen in de zon. Laat je bekoren door de trage maar elegante bewegingen van de Caretta Caretta zeeschildpadden. Kom tot rust op schitterende stranden aan een kristalheldere zee. Ontdek de romantiek van baaien die eruit zien alsof jij de eerste mens bent die deze ontdekt. En daarnaast heeft Zakynthos ook nog diverse bezienswaardigheden.

1. Scheepswrak strand

De baai ligt aan de noordwest kust en is alleen per boot te bereiken. Het kleine strand wordt omringd door machtige rotsen en de zee is er blauwer dan jij je kunt voorstellen. Midden op het strand ligt een wrak, dat op de klippen is gelopen. Smokkelaars die te veel risico namen. Hier wil je toch een dagje doorbrengen.

2. Zakynthos

De hoofdstad draagt dezelfde naam als het eiland. Een deel van de stad is verwoest door aardbevingen. Veel kunstschatten zijn gered en nu te zien in de musea. Het amfitheater herinnert aan de tijd dat de Romeinen half Europa beheersten. Op de promenade kan je heerlijk wandelen en genieten van de zee. Voor wie liever gaat shoppen is er de Alexander Roma, de grootste winkelstraat op het eiland.

3. Blauwe grotten

Ten noorden van de hoofdstad heeft het voortdurende beuken van de zee een aantal grotten in de rotsen uitgehouwen. Vooral in de vroege ochtend krijgen de rotsen door het spel van hemel, zee en zon een spectaculaire blauwe kleur. Dat geldt ook voor de zwemmers die hier op dit tijdstip een duik nemen en dat levert zeer bijzondere foto’s op. De blauwe rotsen zijn per bootje bereikbaar.

4. Marathonissi

De Caretta-Caretta schildpadden leggen hun eieren op beschutte stranden in het zuiden van Zakynthos. Hier worden bezoekers geweerd. Maar op het eiland Marathonissi zijn er een paar standen waar naast schildpadden ook mensen mogen komen. Het eilandje is onbewoond. Het meest spectaculair is om te gaan snorkelen om de schildpadden en andere zeedieren in hun element te kunnen zien.

5. Baai van Xigkia

In het water voor de kust van deze kleine baai aan de noordoostkust zit natuurlijk collageen. De geur doet licht aan zwavel denken maar de stof heeft een geneeskrachtige werking bij gewichtsklachten zeggen de bewoners. Vlakbij de baai is een moderne Spa waar jij je kunt laten verwennen na een bad in dit bijzondere deel van de zee.

6. Macherado

Een van de oudste dorpen op het eiland is Marcherado op het zuidelijke puntje. Dit is de perfecte plaats voor een aangename wandeling in de zon. Er is veel moois te zien. Het klooster dateert uit de 13e eeuw en de twee kerken zijn 14e eeuws. In de omgeving kan je bijkomen van de inspanning in een van de vele olijf- of duivengaarden. Een lekker glaasje plaatselijke wijn is dan vanzelfsprekend.

Lees ook: De 6 mooiste Griekse eilanden