Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste vakantiebestemmingen in Europa

Nadenken over de volgende vakantie kan je het hele jaar doen. Hieronder staan een aantal van de mooiste vakantieplekken in willekeurige volgorde.

1. Plitvicemeren, Kroatië

Tot de mooiste vakanties in Europa behoort zeker een bezoek aan Kroatië. Waar de meeste toeristen alleen de schitterende kust zien, valt er in het groene binnenland van het land ook veel te genieten. De Plitvicemeren liggen in een natuurgebied waar de flora en fauna nog ongerept is naar Europese begrippen. Hier kan je zelfs nog een glimp opvangen van een bruine beer als je geluk hebt. Maar ook het landschap is van ongelooflijke pracht. De meren zijn verbonden met watervallen en dat geeft een spectaculair beeld. Een wandeltocht door het hele gebied kost je al gauw een dag, maar er zijn ook kortere routes. Vergeet niet online te reserveren voor een van de mooiste plekken in Europa.

2. Bilbao, Spanje

Misschien denk je bij Spanje meteen aan de Costa’s of een citytrip naar Barcelona. Maar er is nog veel meer te zien in hef land. Bilbao ligt in het noordwesten. De stad is sowieso al een trekpleister voor liefhebbers van de moderne kunst omdat er een Guggenheim museum is gevestigd. Maar van Bilbao kan je ook in alle rust genieten. De mooie stad heeft geen eigen strand en het aantal toeristen is daardoor beperkt. Maar geen zorgen, vlakbij zijn er mooie stranden te vinden als je de stad hebt bewonderd.

3 Chalkidiki, Griekenland

Het meest oostelijke schiereiland Chalkidiki heeft het allemaal: een prachtig strand, een schitterende blauwe zee en vrijwel het hele jaar zon en aangename temperaturen. Hier ligt ook Mount Athos, een autonome monnikenrepubliek en daarmee een unieke plaats in Europa om cultuur op te snuiven. Het massa-toerisme heeft deze plek echter nog niet ontdekt en daarom staat het garant voor een van de mooiste vakanties in Europa die je kan boeken. Beslist een aanrader voor je eerstvolgende vakantie.

4 Cadaques, Spanje

Wil je genieten van het echte Spanje? Dan is Cadaques beslist een bezoek waard. Hier kan je genieten van tapas in een klein restaurant dat verder gevuld is met locals die je graag vertellen over hoe het vroeger hier was. Wellicht komt de naam van dit dorp aan de Costa Brava je bekend voor. Dat is beslist logisch omdat hier het Dali museum is gevestigd. En een kans op een bezoek om de meesterwerken van deze excentrieke schilder te bewonderen, moet je zeker niet laten lopen. De mooie stranden kan je daarna gaan bekijken,

5. Positano, Italië

Italië heeft natuurlijk een groot aantal fotogenieke dorpen te bieden, maar Positano behoort zonder enige twijfel tot de mooiste plekken in Europa. Als je hier foto’s maakt, kan je zeker zijn van jaloerse blikken als je die bij terugkomst toont. Het dorpje is tegen een steile rotswand gebouwd en bestaat uit kleine kleurrijke huisjes. Als je in het dorp bent aangekomen, vind je daar een aantal terrassen met een waanzinnig uitzicht over de zee. Hier moet je echt een zonsondergang hebben meegemaakt omdat op weinige andere plaatsen in de wereld dit zo spectaculair is om te zien.

Lees ook: 5 prachtige treinreizen door Europa