Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantie met vrienden: deze bestemming kies je

Vakantie met vrienden: deze bestemming kies je

Ga je op vakantie met vrienden? Dan houd je natuurlijk wel rekening met elkaar. Je gaat in overleg welke bestemming jullie allemaal leuk vinden en daarna wordt het tijd om een mooi vakantiehuis voor een groep te boeken. Maar daar zal nog wel wat tijd overheen gaan, want je hebt niet zomaar iets gevonden waar jullie je allemaal in kunnen vinden. Welke bestemmingen zijn nu het leukst als je met vrienden op vakantie gaat?

Vakantie met vrienden: 5 tips!

1. Valencia

In Valencia, Spanje is genoeg te doen, ook als je met mensen van diverse leeftijden op stap gaat. De kathedraal is heel bijzonder als je voor architectuur gaat. Wil je even ontspannen op een rustige plaats, dan ga je naar het schitterende stadspark: Jardin del Turia. Ook bijzonder is het wetenschapspark, Ciutat de les Arts i les Ciences. Dit omvat diverse onderdelen, waaronder een aquarium, een planetarium en een theater.

2. Kroatië

Kroatië heeft alles te bieden voor reizigers. Je vindt hier prachtige stranden en ook de onderwaterwereld is heel mooi. Maar je kunt ook een dagje naar een mooie stad, waar je zowel in de historie kunt duiken als lekker kunt shoppen. Wil je de bijzondere natuur van het land zien? Dan is een ritje naar de Plitvice meren zonder meer de moeite waard. Bovendien past Kroatië zeker in het budget van de hele groep.

3. Corfu

Een vakantie met vrienden op de Griekse eilanden is altijd geslaagd. Wat dacht je van een vakantiehuis op Corfu? Ook hier vind je schitterende stranden en kun je natuurlijk echt genieten van een duik in de zee. Verder kun je hier prima watersporten. Wat dacht je van een dagje zeilen? Corfu stad is beslist de moeite waard, maar ook het bijzondere Byzantijnse kasteel op de top van een van de hoogste bergen van het eiland is mooi om te bezoeken.

4. Ierland

Hoeven jullie niet zo nodig de zon op te zoeken? Misschien is Ierland dan wat voor jullie. Ook de mannen zullen zich hier zeker kunnen vermaken. Een van de lokale biertjes proeven is natuurlijk een must. Ga je voor een grote stad, dan is Dublin een toplocatie. Maar ook een kleiner plaatsje kan een goede keuze zijn. Het platteland van Ierland is namelijk ook heel mooi. Stap eens op de fiets met zijn allen en ga eropuit!

5.  Berlijn

In Berlijn gebeurt van alles en een groot voordeel: het kost niet veel tijd om er te komen. Reis je bijvoorbeeld met de trein, dan zal dit je vanuit midden-Nederland in ongeveer 5 uur kosten. Met het vliegtuig ben je er al met een ruim uur. De stad is vooral bekend vanwege de oorlogsmonumenten die hier te vinden zijn. Bezoek Checkpoint Charlie en kijk waar vroeger de bekende ‘Muur’ stond. Maar er is ook een heel mooie dierentuin te vinden en de wijk Spandau is niet zo toeristisch, maar wel heel erg authentiek. In de wintermaanden kun je in Berlijn rekenen op heel gezellige kerstmarkten.