Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste bezienswaardigheden in Overijssel

Op vakantie in eigen land? Wat dacht je ervan om een vakantiehuisje te boeken in de provincie Overijssel. Eigenlijk is deze provincie nog relatief onbekend als vakantiebestemming en dat is onterecht, omdat je er van alles vindt. Huur een luxe vakantiehuis en geniet van al het moois dat je in deze provincie vindt.

Overijssel bestaat in principe uit drie delen. Het westen mag je IJsselland noemen. Hier stroomt deze rivier langs prachtige oude Hanzesteden, zoals Zwolle en Deventer, en is de natuur heel bijzonder. In de centrale deel is er de Sallandse heuvelrug. Geen spectaculair hoge toppen maar wel een stukje Nederland dat niet vlak is en met pittoreske dorpen zoals Raalte. In het oosten kom je in Twente, met als grootste stad Enschede. Hier leefden vroeger de textielbaronnen en hun landgoederen zijn nog steeds prachtig om te zien. Het lijstje hieronder is slechts een selectie van een groot aantal bezienswaardigheden.

1. Nationaal park de Weerribben

In de kop van Overijssel bij Steenwijk is dit natuurpark met een oppervlakte van 3.500 hectare gelegen. Het is het grootste veengebied dat nog in Noordwest-Europa is bewaard gebleven. Een ideale plek om van de natuur en stilte te genieten middels  een wandeling of een fietstocht. Nog mooier is het gebied wellicht te verkennen vanaf het water in een fluisterboot, een kano of op een supboard.

2. Deventer

Misschien denk je nu meteen aan de koekstad en dat is ook terecht. Maar Deventer is ook een oude trotse Hanzestad en dat zie je in het oude centrum aan de mooie monumenten. Het mooiste is wellicht de oude Waag. Vandaag de dag is er een museum in gevestigd waar je de geschiedenis van Deventer uit de doeken wordt gedaan. De IJssel-oever bij de stad is vooral in de lente bijzonder mooi. Ben je op de juiste tijd in de buurt, sla dan beslist het Dickens-festijn niet over.

3. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

In dit heuvelachtige gebied vind je een aaneenschakeling van bossen en heide. Dieren voelen zich thuis in dit gebied dan 5.000 hectare groot is. Hier kan je vossen, dassen en reeën tegenkomen. Ook de wolf lijkt hier weer een plaatsje te hebben gevonden. Er zijn lange wandelroutes maar ook een 30 kilometer lange route voor mountainbikers.

4. Slagharen

Wie kent het attractiepark van Slagharen nu niet. Eens was dit het ponypark Slagharen maar nu is het allemaal wild west wat de klok slaat. Wilde ritten in woeste achtbanen maar ook leuke attracties voor de jongsten in het gezin. Met een dagje Slagharen zit je nooit mis.

5. Vechtdal

Het gebied rond de Vecht is gedurende de lente en zomer sprookjesachtig mooi. Is dit het mooiste gedeelte van Overijssel? Dat laten we aan jou over. In ieder geval is het een streek waar de natuur pronkt in al  haar schoonheid. Hier kan je vakantie met de hoofdletter V schrijven. Uiteraard zijn er ook pittoreske dorpjes in het gebied waar je op een terrasje in de zon heerlijk kan nagenieten van het moois dat je hebt gezien. Voor stadsvertier is er in Ommen van alles te beleven.

 Bekijk ook: Tips voor een korte vakantie in Nederland