Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste steden dichtbij Disneyland Parijs

Stel je eens voor: je wordt wakker in een comfortabel vakantiehuis in een prachtige stad in Frankrijk. Je geniet van een heerlijk ontbijt op het terras in het zonnetje. En het beste van alles? Je bent slechts een paar minuten verwijderd van de magie van Disneyland Parijs! Door een vakantiehuis in de buurt te boeken kun je eenvoudig jezelf een hoop geld, tijd en stress besparen.

De leukste steden dichtbij Disneyland Parijs

Waarom kiezen voor een vakantiehuis dichtbij Disneyland Parijs?

Een vakantie naar Disneyland Parijs in Île-de-France is vaak behoorlijk prijzig: de kosten van de kaartjes om toegang te verkrijgen tot het park zijn hoog. Daarnaast is ook het eten en drinken in het park duur, zowel als de souvenirs waar kinderen veel om vragen. Ook de kosten van het regelen van een verblijf in de buurt kunnen ook hoog oplopen. De officiële overnachtingsplekken binnen Disneyland Parijs zijn overdreven kostelijk en dus voor veel mensen onbetaalbaar. Het is daarom een uitstekend alternatief om in de buurt van het magische pretpark op zoek te gaan naar een accommodatie. Een vakantie naar Disneyland Parijs is immers veel magischer wanneer je minder tijd hoeft te besteden aan je zorgen maken om het geld. Bovendien is het een veel gezelligere optie om samen met jouw gezin in een vakantiehuis te verblijven dan in een hotel. Iedereen krijgt op deze manier veel meer de ruimte om zichzelf te ontspannen en de benodigde privacy.

Bezoek het magische kasteel van Disneyland Parijs
Kasteel van Disneyland Parijs
Het magische kasteel van Disneyland Parijs

Alternatieven voor de officiële terreinen van Disneyland Parijs

Zeker als je van plan bent om Disneyland Parijs meerdere malen te bezoeken tijdens jouw verblijf in deze streek, is het de moeite waard om te kiezen voor een ruim vakantiehuis. Je kunt het zo eenvoudig of luxueus maken als je zelf wilt, door een vakantiehuis te kiezen dat aansluit op jouw wensen. Zo kun je kiezen voor een simpel appartement in de buurt van Disneyland Parijs, maar ook voor een nette chalet of een leuke bungalow. Je kunt zelfs kiezen voor een schitterende villa. Hiermee bespaar je misschien niet veel geld ten opzichte van een verblijf in één van de officiële overnachtingsplekken van het pretpark, maar je verkrijgt wel meer ruimte en extra voorzieningen. Bovendien kun je op zoek naar accommodaties voor verschillende aantallen personen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een romantisch vakantiehuis dichtbij Disneyland Parijs voor twee personen om er samen tussenuit te gaan, maar ook aan verschillende vakantiehuizen voor families. Zo kun je eenvoudig op zoek gaan naar een vakantiehuis voor vier personen of een vakantiehuis voor zes personen dichtbij Disneyland Parijs. Ook kun je met een grotere groep het fantastische pretpark bezoeken, door een ruim vakantiehuis voor twaalf personen in de buurt van Disneyland Parijs te boeken. Kortom, je zult zeker een mooi vakantiehuis dichtbij Disneyland Parijs vinden dat aan de wensen van jouw reisgezelschap voldoet!

Sprookjesfiguren in Disneyland Parijs
Sprookjesfiguren in Disneyland Parijs
Kinderen kunnen hun favoriete sprookjesfiguren ontmoeten in het park

Vakantiehuis boeken in een stad dichtbij Disneyland Parijs!

Er liggen verscheidene leuke plaatsen rondom Disneyland Parijs met mooie vakantiehuizen die een leuk alternatief bieden voor een verblijf in één van de officiële terreinen van het pretpark. Door een vakantiehuis in één van deze steden en dorpen te boeken, kun je goedkoop overnachten dichtbij Disneyland Parijs zonder dat je ver hoeft te reizen. Vanaf jouw vakantiehuis dichtbij Disneyland Parijs in één van deze plaatsen ben je er al binnen een kwartiertje tot maximaal een halfuur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de eventuele drukte om het park in te komen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vakantiehuis in Parijs. Dit lijkt het voor de hand liggende antwoord, maar de prijzen liggen hier hogen dan in de steden en dorpen uit onze selectie. Daarnaast kan het soms vrij lang duren om de stad in en uit te komen wanneer het er druk is. Boek nu ook jouw goedkope vakantiehuis in de buurt van Disneyland Parijs voordat een ander met hetzelfde idee je voor kan zijn!

1. Vakantiehuisje in Chessy

Als je dichtbij Disneyland Paris wilt verblijven, is een vakantiewoning in Chessy een uitstekende keuze. Deze charmante stad ligt op slechts een steenworp afstand van het pretpark en biedt tal van opties voor vakantiehuizen. Van gezellige appartementen tot luxe villa's, er is voor elk wat wils. Breng je ochtend door met het verkennen van het schilderachtige centrum van Chessy, met zijn geplaveide straatjes en historische gebouwen. Daarna kun je de magie van Disneyland Paris ontdekken en genieten van de talloze attracties en shows. Sluit je dag af met een heerlijk diner in een van de vele restaurants in de omgeving, waar je kunt genieten van Franse specialiteiten en internationale gerechten.

2. Vakantiewoning in Serris

Op zoek naar een rustige plek om te verblijven tijdens je reis naar Disneyland Paris? Overweeg dan een vakantiehuisje in Serris. Deze stad ligt op slechts enkele minuten afstand van het pretpark en biedt een oase van rust en stilte, weg van de drukte van de toeristische attracties. Hier kun je genieten van een ontspannen verblijf in een vakantiehuis omringd door groen en natuur. Bezoek de lokale markt en proef verse producten uit de regio, of ga wandelen in het nabijgelegen bos. Als je zin hebt in wat actie, bezoek dan het nabijgelegen winkelcentrum Val d'Europe, waar je kunt winkelen en dineren in stijl. Hier zullen we je later in deze blog meer over vertellen.

Disneyland Parijs tijdens de kerst
Disneyland Parijs in de winter
Eén van de meest populaire seizoenen om Disneyland Parijs te ervaren is de winter

3. Accommodaties Magny-le-Hongre

Als je op zoek bent naar een mogelijkheid om dichtbij Disneyland Parijs te verblijven met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan is een vakantieverblijf in Magny-le-Hongre een geweldige optie. Deze charmante stad ligt op slechts enkele minuten afstand van het pretpark en biedt een scala aan accommodaties. Breng je dagen door met het verkennen van de prachtige omgeving, zoals het nabijgelegen bos en het prachtige platteland. Ga 's avonds eten in een van de vele lokale restaurants, waar je kunt genieten van heerlijke Franse gerechten. Of bezoek een van de nabijgelegen winkelcentra en bewonder het uitgebreide aanbod aan winkels.

4. Vakantieverblijf Chalifert

Gelegen aan de oevers van de rivier de Marne, biedt Chalifert een charmante vakantiebestemming voor iedereen die dichtbij Disneyland Paris wil verblijven. Hier vind je een scala aan accommodaties, variërend van gezellige appartementen tot ruime villa's met een eigen zwembad. Bezoek het lokale kasteel van Chalifert en bewonder de prachtige architectuur en tuinen. Of maak een wandeling langs de oevers van de rivier de Marne en geniet van het prachtige uitzicht op het omliggende platteland. Met Disneyland Paris op slechts een paar minuten rijden, is één van de prachtige vakantiehuizen in Chalifert de perfecte uitvalsbasis voor een geweldige vakantie in Frankrijk.

5. Vakantiehuis in Coupvray

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis dat de perfecte combinatie biedt van rust en gemak, dan is één van de vakantiewoningen in Coupvray de ideale keuze voor jou. Gelegen op slechts enkele kilometers van Disneyland Paris, biedt deze charmante stad een authentieke Franse ervaring, met zijn smalle straatjes, gezellige cafés en lokale markten. Bezoek het huis van Louis Braille, de uitvinder van het brailleschrift, of wandel door het nabijgelegen bos en geniet van de rust en stilte. 's Avonds kun je genieten van een heerlijk diner in een van de lokale restaurants en proeven van de Franse keuken op zijn best.

De 3 leukste bezienswaardigheden in de buurt van Disneyland Parijs

Alhoewel er mensen zijn die alleen voor het wereldberoemde pretpark afreizen naar Parijs in Frankrijk, zijn er ook veel mensen voor wie een bezoek aan Disneyland Parijs het slechts een deel van hun vakantie uitmaakt. Maak jij deel uit van deze tweede groep, dan wil je natuurlijk weten wat er nog meer te zien en doen is in de buurt van het pretpark. Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden in de buurt van Disneyland Parijs die het boeken van een vakantiehuis in de buurt de moeite waard maken, zoals natuurlijk ook de Eiffeltoren. We geven je dan ook graag onze lijst met de 3 leukste bezienswaardigheden in de buurt van Disneyland Parijs mee.

Paleis van Versailles
Paleis van Versailles
Ontdek het schitterende paleis en de adembenemende tuinen van Versailles

1. Paleis en tuinen van Versailles

Het prachtige Paleis van Versailles is te vinden op een afstand van maar een uurtje rijden vanaf Disneyland Parijs. Dit adembenemende paleis was ooit de residentie van de Franse koningen en is een van de meest populaire toeristische attracties van Frankrijk. Bewonder de weelderige kamers en zalen, wandel door de prachtige tuinen en bewonder de indrukwekkende fonteinen. Mis vooral niet de spiegelzaal, die bekend staat om zijn prachtige glinsterende plafonds en dramatische architectuur. Dit is een bezienswaardigheid die je niet mag missen als je in de buurt bent van Disneyland Parijs.

2. Val d’Europe

Op slechts een kwartier rijden van Disneyland Parijs vind je het indrukwekkende Val d'Europe winkelcentrum. Dit gigantische complex biedt een scala aan winkels, restaurants en entertainment opties, waaronder een bioscoop en een aquarium. Of je nu op zoek bent naar designerkleding, souvenirs of speelgoed voor de kinderen, je vindt het hier allemaal. Als je even wilt ontspannen tussen het shoppen door, kun je genieten van een maaltijd in een van de vele restaurants of een wandeling maken door de aangelegde tuinen. Dit winkelcentrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit tijdens je verblijf in Disneyland Parijs.

3. Musée d’Orsay

Eén van de meest interessante musea op zeer korte afstand van Disneyland Parijs is het Musée d'Orsay. Dit museum is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd treinstation uit de 19e eeuw en herbergt een uitgebreide collectie van kunstwerken uit de 19e en vroege 20e eeuw. Bewonder de werken van bekende kunstenaars als Monet, Van Gogh, Renoir en Degas, evenals de indrukwekkende collectie beeldhouwwerken en decoratieve kunsten. Het Musée d'Orsay is een uitstekende bestemming voor kunstliefhebbers en biedt gezinsvriendelijke rondleidingen die ook  voor kinderen interessant zijn. Alles in het museum is netjes georganiseerd en biedt bezoekers een unieke ervaring van de Franse kunstgeschiedenis. Je zult versteld staan van de prachtige schilderijen en sculpturen die je hier kunt bewonderen.