Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste vakantiehuisjes in Limburg

Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland staat bekend om zijn prachtige landschappen, charmante dorpjes en gastvrije sfeer. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie- ervaring, dan zijn de vakantiehuisjes in Limburg een uitstekende keuze. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de mooiste vakantiehuisjes in deze betoverende provincie, waar je kunt genieten van de rust en schoonheid van het Limburgse platteland.

De mooiste vakantiehuisjes in Limburg

Op vakantie in Limburg

Limburg is een prachtige bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar de perfecte mix van natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden en heerlijke streekproducten. Limburg biedt een scala aan activiteiten en ervaringen voor zowel natuurliefhebbers als liefhebbers van cultuur en culinaire hoogstandjes. Het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

De mooiste vakantiehuisjes van Limburg

·         Green Resort Mooi Bemelen

·         Buitenhof de Leistert

·         Huize Tessel

·         Vakantiepark BreeBronne

Green Resort Mooi Bemelen

Het mooie vakantiehuisje op Green Resort Mooi Bemelen is de perfecte bestemming voor jouw vakantie in Limburg. Dit prachtige vakantiehuisje ligt op een vakantiepark, dat nog geen 6 km van Maastricht af ligt. Het comfortabele vakantiepark beschikt over veel luxe faciliteiten, zoals een verwarmd openluchtzwembad, speeltuinen en een gezellig restaurant. In het vakantiehuisje heb je een open woon-/eetkamer met een flatscreen-tv. Ook vind je in het vakantiehuis een airconditioning, die het huisje op warme zomerdagen heerlijk koel houdt zodat je goed kunt slapen. Het vakantiehuisje heeft een open keuken waar je alles kunt vinden om de lekkerste ontbijtjes, lunches of avondmaaltijden te bereiden. In de keuken vind je onder andere een broodrooster, waterkoker en een elektrische koffiemachine. Bij het huisje is ook een parkeerplaats voor de auto; je hoeft de auto niet op een aparte parkeerplaats te zetten.

Het vakantiepark bevindt zich in het mooie plaatsje Bemelen, dat op 6 km van Maastricht ligt. Maastricht is een prachtige stad met genoeg winkels om te winkelen. Ook kent Maastricht de mooiste en gezelligste straatjes, waar je kunt genieten van de historische gebouwen die Maastricht rijk is. De stad heeft een prachtige kerk die zeker de moeite waard is om te bezoeken; het is niet zomaar een kerk. Er bevindt zich namelijk een boekwinkel en een café in deze kerk. Je kijkt je ogen uit als je hier naar binnen loopt, je kunt tot wel 3 verdiepingen boeken vinden en daarna in het café genieten van een kop koffie terwijl je de winkel nog even goed bewondert. De stad heeft ook gezellige restaurants waar je kunt genieten van de Limburgse cultuur. Ook de stad Valkenburg vind je in de buurt van dit vakantiehuis; deze stad kent genoeg geschiedenis en cultuur om je hele dag te vullen. Je kunt een kijkje nemen in de grotten en van de gids het prachtige verhaal te horen krijgen over waarom deze werden gebouwd. Valkenburg heeft ook een heuvel die je kunt beklimmen en daarna met een soort skilift vanaf kunt dalen. Tijdens je rit kun je genieten van het prachtige uitzicht over heel Valkenburg. Valkenburg heeft ook goede restaurants waar je kunt genieten van de Limburgse keuken.

Geniet van je verblijf in dit prachtige vakantiehuis

Buitenhof de Leistert

Dit Limburgse vakantiehuis is perfect voor gezinnen, want het ligt op een vakantiepark waar van alles te doen is. Op het park vind je een gedeeld zwembad waar je urenlang kunt doorbrengen en van de waterglijbaan kunt glijden. Na het zwemmen kunnen jullie samen gaan bowlen bij de bowlingbaan die zich ook op het park bevindt. Rondom het park is er ook genoeg te doen, want je bevindt je midden in een prachtig natuurgebied waar je de mooiste wandelingen of fietstochten kunt maken. Je kunt ook een bezoek brengen aan Roermond of Maastricht, aangezien deze steden dichtbij het park liggen en zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Op het park verhuren ze fietsen, zodat het hele gezin kan genieten van de prachtige natuur. Onderweg zullen jullie de mooiste uitzichten tegenkomen. De fietsen zijn ook handig als je het centrum van Roggel wilt bezoeken, dat op slechts 1 km afstand ligt. Met de auto is dit een te korte rit, dus fietsen is een handiger en gezonder alternatief.

Elk vakantiehuis beschikt over vloerverwarming, zodat niemand op koude dagen koude voeten heeft. Ook is er een volledig uitgeruste keuken in het vakantiehuis, dus als je geen zin hebt om uit eten te gaan, kun je hier de lekkerste gerechten zelf maken. Voor benodigdheden kun je terecht in het winkeltje op het park of in het centrum van Roggel. Er is zoveel te doen op het park dat je eigenlijk niet eens weg hoeft. Elke avond worden er shows georganiseerd bij het restaurant, waar ook een speelparadijs is voor de kinderen. Hier kunnen ze urenlang spelen en al hun energie kwijtraken. Buiten vind je een meer waar ook een speelparadijs staat, wat perfect is om te spelen op warme dagen. Er is ook een minigolfbaan buiten, waar je kunt kijken wie van het gezin de beste golfer is.

De kinderen kunnen genieten in de indoor speeltuin

Huize Tessel

Aan de rand van het gezellige Limburgse dorpje Slenaken ligt de prachtige houten vakantiewoning ‘Huize Tessel’, dit vakantiehuis heeft een Scandinavische uitstraling. De woning biedt een comfortabele plaats aan een gezin met volop speelgoed, traphekjes en een kinderstoel. Voor gezinnen met jongere kinderen is dit vakantiehuis ideaal.

In de omgeving valt er ook van alles te doen, het dorpje Slenaken kent namelijk de mooiste wandel en fietsroutes. Zuid-Limburg staat in het algemeen als dé wandel en fiets regio bekend, Slenaken laat je zien waarom. Vanaf de voordeur van het huis start de prachtige Mergellandroute; een route van 113 km die je langs alle mooie plekken in Zuid-Limburg brengt. De historische binnenstad van Maastricht en het net over de grens gelegen Akken zijn ook goed te bereiken en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Op een kleine afstand van het vakantiehuis vind je een supermarkt en een bakker, waar je verse broodjes kunt halen voor in de ochtend bij het ontbijt. Je kunt bij de bakker uiteraard ook een verse vlaai halen en die in de tuin van de accommodatie opeten. Het vakantiehuis beschikt over een eigen fietsenberging dus je kunt ook je eigen fietsen meenemen, er staat hier ook voldoende oplaadpunten voor elektrische fietsen. Je vind deze berging bij de tuin waar je ook het terras en de barbecue vind. Op de warme zomerdagen kun je hier heerlijk in het zonnetje genieten. Het vakantiehuis bevindt zich in de buurt van een bos, hier kun je ook prachtig wandelen. Ondanks dat je in de buurt van de natuur bent, hoef je voor het centrum niet ver te reizen. Vanaf de accommodatie is het maar 2 km rijden naar het centrum, dit is een gezellig centrum waar je kunt genieten van de Limburgse cultuur. Je vind in het vakantiehuis 3 slaapkamers en 1 badkamer, er kunnen dan ook in totaal 6 gasten verblijven in het huis. Huisdieren mogen helaas niet mee in het huis, als je dit toch wilt kun je het altijd even overleggen met de eigenaar.

Geniet van de rust in Huize Tessell

Vakantiepark BreeBronne

Dit moderne vakantiehuis ligt op een deel aan de rand van het vakantiepark in Limburg. Dit vakantiepark is gezellig en perfect voor gezinnen met kinderen. De entree bevindt zich in het midden van de accommodatie waar u direct de gezellige woonkamer met luxe ingerichte open keuken betreedt. Je gaat op vakantie natuurlijk elke avond uiteten, maar als je daar even geen zin in hebt kun je dus ook nog altijd in het huisje je lievelingsmaaltijd koken. De twee slaapkamers vind je wat verder in het vakantiehuis, deze hebben beide een eigen badkamer met douche en toilet. De comfortabele boxspring bedden zorgen voor een goede nachtrust.

Het fantastische terras, over de hele lengte van de accommodatie is deels overdekt en voorzien van een mooie eettafel met stoelen en twee heerlijke ligbedden. Op de warme zomerdagen kun je hier heerlijk genieten van het Limburgs zonnetje. In de koude winter dagen kun je hier de mooiste sneeuwpoppen maken. Op het vakantiepark zelf valt er ook van alles te doen, je kunt namelijk de dag doorbrengen in het zwembad van het park. Of je kunt met de animatie meedoen met een van de leuke spelletjes of activiteiten, er worden elke dag weer nieuwe activiteiten bedacht. Op het park vind je ook een indoor speeltuin waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Met een bootje varen over het prachtige meer kan hier ook en is zeker leuk vermaak, je vaart langs de mooiste natuurgebieden die Limburg te bieden heeft. Het restaurant van het vakantiepark is erg gezellig en luxe, het personeel staat hier elke dag voor je klaar om de lekkerste gerechten te maken die voldoet aan al jouw wensen. Op een wat grotere afstand van het park vind je een golfbaan, hier kun je een wedstrijdje doen met het gezin om wie de beste golfer van de familie is. Een vakantie op vakantiepark BreeBonne is onvergetelijk en zorgt voor voldoende plezier en ontspanning, want dat doe je natuurlijk ook op je vakantie.

De vakantiehuisjes in Limburg bieden een unieke kans om de schoonheid van deze prachtige provincie te ervaren. Of je nu opzoek bent naar rust en ontspanning in de natuur, cultuur wilt opsnuiven in sfeervolle dorpjes of gewoon wilt genieten van de lokale gastronomie, Limburg heeft voor ieder wat wils.

Ontspan in de prachtige woonkamer

Boek een verblijf in een van deze vakantiehuisjes op Vakantiehuisjes.nl en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in het hart van Nederland.



Auteur: Dani