Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De Waddeneilanden bezoeken. Wat is er te doen?

Niemand twijfelt eraan dat de Waddeneilanden tot de mooiste plaatsen in ons land behoren. Maar war is er zoal te doen bij een bezoek aan de Waddeneilanden?

1. Ecomare op Texel

Dit is natuurlijk het perfecte beginpunt van de ontdekking van de Wadden. Naast alle informatie over de eilanden, vind je er ook een zeeaquarium, een natuurpark, een vogelreservaat en een zeehondenopvang.

2. Hollum op Ameland

Gewoon de grootste stad op het eiland, maar een wolkenkrabber zal je er niet zien. Wel vele monumentale panden en authentieke woningen. De hoogte in kan overigens ook gewoon door de vuurtoren te beklimmen. De beloning is een schitterend uitzicht.

3. De Boschplaat op Terschelling

Hier vind je een van de meest waardevolle natuurgebieden in ons land. Er zijn vele verschillende vogelsoorten die hier komen broeden en sommige planten groeien alleen op de Wadden. Let op: tussen 15 maart en 15 augustus is het reservaat gesloten om de vogels een rustige broedperiode te bieden.

4. De brede stranden van Schiermonnikoog

Wist je dat het stand op Schiermonnikoog soms wel een kilometer breed is? De ideale plaats voor een echte strandwandeling derhalve. Bij de Balg, het meest oostelijke punt, kan je ook een tochtje met een huifkar boeken. In het seizoen kan je zeehonden van dichtbij bekijken,

5. Den Burg

Op Texel heeft Den Burg veel vertier te bieden. Je vindt er bijna 70 rijksmonumenten maar ook een openlucht zwembad, bioscoop, markt en veel gezellige cafés en terrasjes. Het museum ‘de oudheidskamer’ geeft een kijkje in het leven tijdens de gouden eeuw.

6. Juttersmuseum Swartwoude

Op Ameland is er een museum opgericht om te laten zien wat er in de loop der tijd is aangespoeld op de stranden. Het is een echt avontuur om de vele voorwerpen te bekijken die boeren zomaar op een verlaten strand hebben ontdekt. Het museum is in Buren gevestigd.

7. Vuurboetsduim

Vlieland kreeg in 1909 een nieuwe vuurtoren. Met 18 meter is het niet de hoogste vuurtoren op de Wadden, maar vanaf zee is deze zeer goed zichtbaar. De vuurtoren is nog in gebruik en geeft bij donker elke twee seconden een flits. De vuurtorenwachter komt regelmatig een kijkje nemen. Naast de vuurtoren is er een uitkijktoren voor publiek.

8. Wadlopen

Natuurlijk wil je het wadlopen een keer meegemaakt hebben. Diverse organisaties verzorgen tochten over het wad waarbij je dichter bij de natuur komt dan je wellicht had verwacht. Informeer vooraf naar de zwaarte van de tocht omdat er zeer pittige bij zijn. Ga nooit het Wad op zonder deskundige begeleiding.

9. De Koog

Texel heeft een echte badplaats. De Koog is tevens het oudste dorp op het eiland. Een middag op een strandpaviljoen hoort toch echt bij de vakantie. In het dorp kan je lekker shoppen, eten en uitgaan. Zo kom je tijd wel door.

10. Strand, zon, zee en rust

Mooi weer is geen garantie, maar in de zomer zijn er vaak prachtige dagen en dan is het strand altijd dichtbij en zijn er ook rustige plekjes te vinden.

Lees ook: De 5 mooiste kustplaatsen in Frankrijk