Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor een onvergetelijke skivakantie in Oostenrijk

Heb jij een vakantiehuisje in Oostenrijk gehuurd voor een onvergetelijke skivakantie? Lees dan eerst  de tips die je hieronder aantreft. Ook voor ervaren wintersporters staat er beslist iets bij.

1. Check je gezondheid

Voor een wintersportvakantie kom je ineens op een veel grotere hoogte terecht dan je lichaam gewend is. Vrijwel iedereen past zich moeiteloos aan en kan actief genieten op deze hoogte. Als je met hart- en vaatziekten te maken hebt gehad of ademhalingsmoeilijkheden, chronische bronchitis of astma hebt, is een bezoek aan de huisarts vooraf een goed idee

2. Geen baby’s boven de 1.200 meter

Kinderen ouder dan 4 jaar kunnen net zo goed tegen de hoogte als volwassenen, maar jongere kinderen hebben er moeite mee. Vermijd zo mogelijk om een kind tot één jaar aan een hoogte boven de 1.200 meter bloot te stellen. Kinderen van 1 tot en met 4 jaar moeten bij voorkeur onder de 1.500 meter blijven.

3. Pas op voor de zon

Uiteraard hoop je op stralend winterweer tijdens je vakantie. Vergeet dan nooit dat de UV straling op grotere hoogte veel intenser is dan op zeeniveau. Als de zon schijnt, is het verstandig om je gezicht goed te beschermen met zonnebrandolie. Ook dien je bij het skiën altijd een zonnebril te dragen als de lucht helder is. De combinatie van een sterke UV straling en de weerkaatsing door al die witte sneeuw kan anders voor problemen met je ogen zorgen.

4. Controleer je uitrusting

Heb je een eigen ski-uitrusting dan is het verstandig om deze te laten waxen en de bindingen te laten afstellen door een specialist. Dat verhoogt de skivreugde en beperkt ongelukjes. Check ook je skikleding en boots voordat je vertrekt. Als je zeker weet dat alles in orde is, voorkomt dat problemen als je op bestemming in Oostenrijk bent.

5. Begin met ontspannen

Je lichaam moet even wennen aan de nieuwe omstandigheden in de bergen van Oostenrijk. Dat lukt het meest eenvoudig door de eerste 48 uur kalm aan te doen en niet meteen de meest extreme inspanningen te zoeken. Eenvoudige pistes zijn ook leuk en neem pauzes om van het uitzicht te genieten. Des te meer zal de rest van de vakantie onvergetelijk kunnen worden.

6. Weet wat de waarschuwingsborden betekenen

Nederlanders gelden nogal als eigenwijs, maar het is niet verstandig om de waarschuwingen te negeren of niet te weten wat die inhouden. Kijk voor je vertrekt even op het internet welke borden op de pistes in Oostenrijk worden gebruikt of haal een folder in het skigebied.

7. Let goed op anderen

De meeste skiongelukken gebeuren doordat twee skiërs op elkaar botsen. Ook als jij een ervaren skiër bent zal je net als in het verkeer rekening moeten houden met de andere ‘weggebruikers’. Kies pistes die bij jouw niveau passen en ga voor beheersing boven snelheid.

8. Ken de gevaren

Ga jij buiten de piste skiën, dan betekent dit dat je ook gevaar gaat lopen. Zorg dat je goed voorbereid bent. Een ervaren gids is zeker geen overbodige luxe in uitgestrekte gebieden. Zorg ook dat je altijd, ook bij korte tochten, een lawine-uitrusting bij je hebt en weet hoe je deze moet gebruiken.