Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 10 skigebieden in Europa

Als je met wintersportvakantie gaat wil je een ruime keuze in pistes, een mooie omgeving en een gezellig uitgaansleven. Hieronder staat een tiental skigebieden in Europa dat aan die voorwaarden voldoet.

1. Spindleruv Mlyn

Dit ‘nieuwe’ Tsjechische’ skigebied is bekend geworden door de lage prijzen, de veilige pistes, het grote aantal pistes en vooral niet te vergeten de gastvrijheid. Tsjechië moet haar reputatie als skiland nog verdienen en dit is de tijd om daarvan te profiteren.

2. Ski Alberg

De naam zal je wel bekend voorkomen en dan komt waarschijnlijk omdat de koninklijke familie ook naar dit skigebied in Lech gaat voor de wintervakantie. Een zeer gevarieerd skigebied met 30 kilometer zwarte pistes voor de avonturier maar ook 276 kilometer voor beginners en gemiddelde skiërs.

3. Espace Killy

Een nog redelijk onbekend maar vrij uitgebreid skigebied in Frankrijk. Er zijn hier vooral blauwe pistes maar ook de gevorderde skiër vindt hier genoeg uitdagingen. Dit gebied is door de hoge ligging zeer sneeuwzeker in het gehele seizoen.

4. Kitzsteinhorn Kaprun

Een klein en overzichtelijk skigebied dat ideaal is voor beginners. Hier zie je veel gezinnen en is gezelligheid gegarandeerd. Er zijn hier geen zwarte pistes. Vanwege de gletsjer is de sneeuwzekerheid hier optimaal. Goede keuze als je die zekerheid zoekt.

5. Alpenarena Films-Laax-Falera

Dit is de plaats in Zwitserland waar gevorderde skiërs en snowboarders bij voorkeur naar toe gaan. Van de totale pistes behoort niet minder dan 40% tot de zwarte. In totaal is de lengte van deze moeilijkste categorie aan hellingen maar liefst 89 kilometer. Voor de gevorderde liefhebber dus

6. Salzburger Sportwelt

Hou je van lange skitochten maar niet van wachten? Overweeg dit skigebied in Oostenrijk dan eens. De hypermoderne skiliften brengen je in no time naar je bestemming. Hier kunnen beginners en gevorderden zich vermaken. Het is ook een zeer gezellig gebied met veel gastvrijheid.

Lees ook: Tips voor een onvergetelijke skivakantie in Oostenrijk

7. Val di Fassa

De omgeving in de Dolomieten is prachtig en dit skigebied in Italië is ook nog eens rond 7 mooie bergdorpen gelegen. De pistes zijn over het algemeen rood en het is vooral een gebied voor de gemiddelde skiër. Met 138 kilometer hellingen is de keuze groot.

8. Les Trois Vallées

Dit is een van de grootste skigebieden in Europa. Er is maar liefst 600 kilometer aan piste. Meer dan de helft hiervan is blauw, zodat beginners zich hier op hun gemak zullen voelen. Er valt ook genoeg te beleven voor de gevorderde skiër. Door de omvang is alles massaal.

9. Sölden

Een gezellige stadskern en een uitbundige après-ski dat zijn de kenmerken van Sölden. De pistes hebben een totale lengte van 144 kilometer en er is genoeg keuze voor beginners en gevorderden. Een van de meest bekende gebieden in Europa.

10. Chamonix-Mont Blanc

De naam zegt het al, hier ski je in de schaduw van de imposante Mont Blanc en dat is een belevenis op zich. Het gebied is vooral geschikt voor de gevorderde skiër, er zijn zeer uitdagende buckelpistes en offpiste is hier altijd spannend. Ook beginners en gemiddelde skiërs vinden hier overigens geschikte pistes.