Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat is er allemaal te doen in Tirol?

Wat kun je allemaal doen in Tirol, de meest bekende deelstaat van Oostenrijk? De meeste mensen zullen wandelen en wintersport benoemen, maar de deelstaat heeft veel meer te bieden dan enkel deze twee activiteiten. Om je te inspireren hebben we voor jou een aantal toffe bezienswaardigheden, uitstapjes en meer op een rijtje gezet. Zo heb je genoeg leuks te doen tijdens je vakantie en kan je bovendien mooie foto’s maken van je bezoeken. Jawohl, die Grüße aus Tirol!

Alpenzoo Innsbruck

Bij de Alpenzoo Innsbruck komen is al een hele ervaring: je gaat namelijk met de Hungerburg-kabelbaan naar de dierentuin, een andere manier om er te komen is er niet. Je hebt dus alvast een mooie rit met prachtig uitzicht achter de rug als je in de zoo aankomt.

De Alpenzoo in Innsbruck is uniek met het Alpenthema. Er worden dieren gehouden die enkel in de Alpen leven. Alhoewel je misschien geneigd bent om te denken dat een dierentuin vooral voor kinderen leuk is, is het goed om te weten dat er ook genoeg activiteiten voor volwassenen zijn. Van zoogdieren als wolven, lynxen tot aan Europese otters, vogels zoals uilen, arenden en zelfs een grasslang: er zijn een boel verschillende dieren hier te bewonderen. Voor een bezoek aan een unieke dierentuin met bijzondere dieren is de Alpenzoo Innsbruck een grote aanrader.

Swarovski Crystal Worlds

In 1995 opende Swarovski Crystal Worlds haar deuren, om het honderdjarig bestaan te vieren. De multimedia-kunstenaar André Heller ontwierp de plek, die magisch aanvoelt. De reus die je aan de buitenkant ziet is door hem ontworpen, met als verhaal dat de reus hier is neergestreken om de kristallen te bewaken. Bekijk de Kristallen Wolk en het Spiegelzwembad, welke meer dan 800.000 handmatig geplaatste kristallen bevat. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: zo is er een carrousel, een speeltuin, een ruimte waar spelenderwijs kan worden ontdekt en een doolhof in de vorm van een hand.

Audioversum

Audioversum is een bijzonder museum dat zich richt op het gehoor en geluid. Het is een zeer interactief museum in Innsbruck. Het verbindt, als Science Center, de medische wereld, techniek, onderwijs en kunst in een Europese beleveniswereld. Er zijn verschillende hoor-avonturen te ervaren voor jong en oud, zoals 3D-navigatie, een binauraal spel en exposities. Het museum is mogelijk gemaakt door MED-EL, een bedrijf dat audio-oplossingen biedt door middel van gehoor-implantaten.

Kasteel Ehrenberg Reutte

Kasteel Ehrenberg is een kasteel in Reutte in het westen van Oostenrijk. Het kasteel is gebouwd op een strategische plek tussen twee rivieren, de Lech en de Inn. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw door de graven van Tirol en was in de eeuwen daarna een belangrijk militair bolwerk. Het kasteel was in verschillende oorlogen betrokken, waaronder de Dertigjarige Oorlog. In de 19e eeuw werd het kasteel gerestaureerd en werd het een toeristische attractie. Tegenwoordig kun je het kasteel bezoeken en genieten van het mooie uitzicht over de twee rivieren. Er zijn rondleidingen door het kasteel en er is een restaurant. Voor kinderen is er een speciale speelplaats en een betoverd bos, en zelfs een eigen domein waar ze een oorkonde kunnen verdienen.

Erlebnisoase Olympisches Dorp Innsbruck

Zwemmen bij Erlebnisoase Olympisches Dorf is een unieke ervaring. Het zwembad is gelegen in een prachtige omgeving en biedt uitzicht op de Alpen. Het zwembad is verdeeld in een aantal verschillende afdelingen, waaronder een kinderbad, een recreatiebad en een wedstrijdbad. Voor jong en oud zijn er verschillende leuke en spannende glijbanen. Erlebnisoase Olympisches Dorf biedt ook een aantal andere faciliteiten, zoals een sauna, een Turks bad, een solarium en een massageruimte. Verder is er een bar en restaurant, dus je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een drankje na het zwemmen.