Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Het mooiste van Walcheren in Zeeland

Binnenkort naar Walcheren in Zeeland? Ook in Nederland heb je talloze mooie plekjes. 

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Waar de mensen onbewust

Zin in mosselfeesten krijgen

En van eten slechts nog zwijgen

Als ze zat zijn en voldaan

Dan weer rustig slapen gaan

(Lyrics Bløf: Aan de kust)

Als je voor een vakantiehuisje op Walcheren kiest, is de mooie Zeeuwse kust nooit ver weg. Daarbij is Zeeland ook nog eens de provincie in Nederland die ieder jaar de meeste zonuren krijgt. Hier kan je genieten van zon, zee en strand en heerlijk tot rust komen. Maar er is ook genoeg te zien. Kijk maar eens naar het onderstaande lijstje.

1. Vlissingen

Als je op de Boulevard flaneert heb je een goed zicht op een van de meest populaire stranden in Zeeland. Het strand in Vlissingen is lang en breed. Omdat het zo dicht bij het centrum is, heb je alles onder handbereik voor een heerlijk dagje. Het is gezellig vertoeven in de binnenstad waar je een museum aantreft dat je alles vertrekt over het maritiem verleden van de stad, waar Michiel Adriaanszoon de Ruyter een belangrijke rol in speelde.

2. Middelburg

De hoofdstad van Zeeland werd machtig gedurende de 80-jarige oorlog. Dat kan je zien aan de vele monumenten in het centrum. Officieel zijn er zo’n 1.100 monumenten te vinden. Een flink aantal daarvan moest weer opgebouwd worden na de Tweede Wereldoorlog. Door bombardementen was een groot deel van de stad verwoest. Vergeet niet de Lange Jan te beklimmen voor een prachtig uitzicht en een ijsje te eten op een van de gezellige terrasjes op het grote plein.

3. Natuurgebied Oranjezon

Heb je even genoeg van de ‘grote’ steden op Walcheren? Dan is het tijd voor de stilte van het natuurgebied Oranjezon. Bij de aanvang van een wandeltocht van 3 tot 7 kilometer betaal je een kleine bijdrage om het gebied in stand te houden. Daarna kan je reeën, damherten en wilde paarden gaan spotten. Op een warme zomerdag is dit een ideaal uitje in de mooie natuur van Walcheren.

4. Natuurgebied Manteling

Hoewel Walcheren niet groot is, vind je er nog voldoende natuur. De Manteling is een afwisseling van duingebied en zee met oude bossen en buitenplaatsen. De flora is echt bijzonder en verrassend, Damherten en reeën zijn hier ook in flinke aantallen voorradig. Let op: een paar stevige wandelschoenen kan je in dit gebied wel gebruiken. De takken van de oude bomen zijn soms niet meer tegen de sterke wind opgewassen en zorgen dan voor hindernissen op de wandelpaden.

5. Dishoek

Dishoek is een klein dorpje tussen Vlissingen en Zoutelande. Het heeft twee vuurtorens en dat is een herinnering aan de tijd van de stormvloed toen een andere dorpje letterlijk van de kaart werd geveegd. Dishoek wordt ook herinnerd door de slag om Dishoek in de Tweede Wereldoorlog. Op een mooie zomerdag is het bijna onvoorstelbaar dat hier keihard werd gevochten om het bezit van Walcheren. De dijken waren door de Duitsers doorgestoken zodat het gevecht ten dele in het water en de modder plaatsvond. Vandaag de dag kan je er prachtige wandelingen maken.

Bekijk ook: Een vakantiehuis in de natuur in Nederland boeken