Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

10 van de mooiste plekken om te bezoeken in Griekenland

Griekenland is groter dan de meeste Nederlandse toeristen beseffen als ze het land bezoeken. Het land heeft ook meer te bieden dan de 6.000 zonovergoten eilanden. Er zijn talloze mooie plekken in Griekenland. Hieronder staan er 10 die de moeite zeker waard zijn,

1. Athene

Als de muren konden praten in het oude centrum van Athene, wat een schitterende verhalen zouden ze dan kunnen vertellen. Maar misschien doen ze dat ook wel door hun aanwezigheid. De sfeer in het oude Athene kan je alleen vergelijken met het antieke Rome. Dat wil je niet missen.

2. Elafonissi (Kreta)

Als de zon de juiste stand heeft, krijgt dit strand een roze gloed. Het is mede daarom dat het tot de mooiste stranden van het land wordt gerekend. Een strandwandeling hier doet je denken aan een tropisch eiland.

3. Parikia (Paos)

Een authentieke vissershaven met gekleurde bootjes, witte huisjes met blauwe deuren en een gezellige boulevard, Dit is Griekenland zoals de meeste toeristen het zich voorstellen. Het is er niet eens druk.

4. Meteoa

Enorme rotsblokken, groene valleien met heerlijke geuren, een ruige natuur en stilte, een ongelooflijke stilte. Het is goed voorstelbaar dat vele kloosters juist hier gebouwd werden waar men zich dicht bij de schepping kon voelen. De meeste kloosters kan je zowel buiten als van binnen bewonderen.

5. Olympos (Karpathos)

Hier vonden de originele Olympische Spelen plaats. Het is een geïsoleerd gebied waar maar weinig geasfalteerde wegen naar toe leiden. Misschien is het juist daarom een uitdaging om als toerist hier een bezoek te brengen. De bewoners zijn in klederdracht, niet voor de toeristen, maar uit trots.

6. Delphi

Stel je vragen en misschien krijg jij een antwoord van het orakel, is dat niet het geval dan zie je in ieder geval een van de mooiste overblijfselen van de Griekse oudheid. Tempels, theaters en schathuizen, alles is er.

7. Ermoupolis (Syros)

Het stadje heeft een gemeentehuis dat niets onder doet voor een prachtig paleis. Daarbij is er ook nog het Miaoulis plein, omringd met monumenten en vaak het mooiste plein in het land genoemd. Vergeet niet om een terrasje te pakken en mensen te kijken,

8. Skopelos-stad (Skopelos)

Ben je een fan van de film Mamma Mia uit 2008, dan mag je deze locatie niet missen en zal de omgeving je bekend voorkomen. Hier werd de film inderdaad opgenomen. Een weetje: er zijn hier 100 kerkjes.

9. Agios Dimitrios (Evia)

Hier is het nooit druk en het is een kiezelstrand. Waarom zou jij er dan heen gaan? Omdat het witte kiezelstrand aan de fel blauwe zee een lust is voor het oog. Wil je rust vinden tijdens je vakantie dan lukt dat hier zeker.

10. Mykonos-stad (Mykonos)

Betekent vakantie voor jou feestvieren tot in de late uurtjes en dan bijkomen op een zonnig zandstrand? Mykonos-stad wordt niet voor niets het Ibiza van Griekenland genoemd. Als jij het niet erg vindt om af en toe een beroemdheid tegen te komen, zit je hier ook goed.

Lees ook: De 6 mooiste bezienswaardigheden van Zakynthos