Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 romantische eilanden in Europa

Wat bepaalt de romantiek van een eiland? Wellicht het idee dat de zee nooit ver weg is. Of de gedachte dat je even helemaal weg bent van die echte en drukke wereld. Een vakantiehuisje op een romantisch eiland in Europa is de manier om eens lekker te genieten.

5 romantische eilanden in Europa

5 bijzondere romantische eilanden in Europa

Misschien is het wel bijna Valentijnsdag of hebben jullie een jubileum te vieren. Die dag kun je mooi gebruiken om een romantisch tripje voor jullie samen te plannen. De volgende 5 romantische eilanden in Europa zijn beslist een overweging waard.

1. Santorini

Het Griekse eiland Santorini is eenvoudig te bereiken vanuit Athene en heeft alles wat je van een romantisch eiland in Europa mag verwachten. Het weer is er gedurende praktisch het hele jaar aantrekkelijk en de witte huisjes glinsteren bijna 300 dagen per jaar in de zon. Er zijn hoge kliffen die je een prachtig uitzicht bieden op de Egeïsche zee en het eiland. Na een wandeling hand-in-hand over het eiland is het dan tijd voor een heerlijk zacht privé strandje aan een mooie baai.

De beroemde blauwe daken van het stadje Oia, Santorini
Uitzicht over Oia, Santorini

2. Corsica

Corsica heeft nog steeds iets avontuurlijks. Hier kan je je voorstellen dat de Fransen het eiland nooit echt onder de duim hebben gekregen. Ook vandaag de dag is er een actieve beweging die streeft naar onafhankelijkheid. Maar het eiland is ook ongerept gebleven en biedt alle ruimte en stilte die tortelduifjes nu eenmaal op prijs stellen. Bezoek de romantische baaien waar het lijkt alsof jullie de eerste bezoekers zijn. Geniet van het opgaan of ondergaan van de zon in een schilderachtig dorpje gebouwd op de hoge kliffen. Waan je even terug in de tijd met Civet de sanglier, een gerecht met wild zwijn.

3. Capo d’ Orlando

Dit kleine ruige eilandje hoort bij Sicilië en ook hier gaat alles dicht van 13.00 tot 16.00 uur. Dan is er verplichte rust en is het hele eiland van jullie. Een mooi punt om daarvan te genieten is op de top van het eiland, die je kan bereiken via de trap van Monte della Madonna. Dan zal je meteen begrijpen waarom dit een van de meest romantische eilanden van Europa is. Vanaf dit punt kan je het hele eiland overzien. Verder kan je genieten van het strand, de zee en elkaar.

Vissersbootjes op een strand in Sicilië
Vissersbootjes op een strand in Sicilië

4. Hvar

Kroatië heeft de naam een voordelig vakantieland te zijn, maar de accommodaties op Hvar zijn in het algemeen wat prijzig. Daar krijg je ook wat voor terug. Hier wordt de privacy geboden die verliefde stellen vaak zo op prijs stellen. Ook aan het strand is het mogelijk om van een ongestoorde vakantie met elkaar te genieten. Wil je even onder de mensen zijn dan biedt Hvar weelderige architectuur in de dorpjes en wijnstreken.

5.  Ibiza

Als jij de romantiek in het nachtleven zoekt is het Spaanse party-eiland Ibiza voor jou natuurlijk de beste keuze. De DJ-line-ups zijn er van wereldklasse en de feesten gaan de hele nacht door. Op het strand is het overdag weer goed bijkomen met af en toe een frisse duik. Maar je kan het ook heel anders doen. Het binnenland van Ibiza is ruig en verlaten. Hier kan je met een stevige huurauto prachtige avonturen beleven met z’n tweeën. Romantiek is immers een zeer persoonlijke zaak.

Ibiza-stad in de avond
Ibiza-stad in de avond